Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Během výstavby nové arény bude Dukla hrát v Pelhřimově. Na postup do extraligy to proto nebude

Nějakou dobu se o tom šuškalo, nyní se to zdá být definitivní. Hokejová Dukla stráví po doby výstavby nové arény dva roky v azylu v Pelhřimově. Pravděpodobně se to dotkne i ambicí klubu kvůli ztíženým podmínkám pro získání extraligové licence. V rozhovoru pro Jihlavskou Drbnu to potvrdil jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Podle posledních informací bude Dukla v době stavby nové arény hrát v Pelhřimově. Hojně se o této možnosti spekulovalo, lze teď tedy tvrdit, že je to definitivní?
Tato varianta je ideální. Jsme ve fázi, kdy už je návrh smlouvy hotov a bude předložen radě města Pelhřimov ke schválení. Vzhledem k průběhům jednání jsem přesvědčen, že působení klubu po dobu výstavby nové multifunkční CZ LOKO arény je velmi reálné.

Je spolupráce s Pelhřimovem nějak podmíněna? Jaké výhody (příp. nevýhody) může Dukle toto řešení přinést?
Je to oboustranně výhodné. Dukla bude mít, věřím že plnou, podporu místních lidí. Není to tak daleko od Jihlavy pro naše fanoušky. Vzhledem ke vzdálenosti je to i ekonomičtější než vzdálenější stadiony v kraji. Pelhřimov pak vzhledem k situaci v hokeji bude mít možnost vidět první ligu, tradiční klub a historicky jeden z nejúspěšnějších týmů Československa a České republiky.

Byly reálně ve hře i jiné varianty? 
Žádný zimní stadion v Kraji, kromě CZ LOKO arény, která se bude bourat, nesplňuje licenčním podmínky pro extraligu a není pravděpodobné, že by získal výjimku. Případná možnost azylu na stadionech mimo Kraj Vysočina nemá logiku z hlediska klubu a nemá podporu tamních klubů. Těm bychom sebrali fanoušky, nebo alespoň část, tahali bychom se o sponzory. Tyto stadiony nesplňují parametry v počtu diváků (min. 5000), zázemí pro hosty, rozhodčí. I ošetřovna má mnohem vyšší povinný standart. Musíte mít samostatnou dopingovou místnost. Video rozhodčí včetně trenérské výzvy, atd.

Jak se budou řešit tréninky a zápasy mládežnických kategorií a další sporty? Jaká aktuálně situace mobilní halou, kterou se zvažovalo zbudovat po dobu stavby arény? 
Od dorostu níže a výkonnostní, resp. amatérské týmy budou mít zázemí na malé hale. Pro tento účel je to dostačující. Co se týče juniorského týmu, jednáme s Havlíčkovým Brodem o působení společného akademického týmu v Brodě. Juniorka by tam měla svůj domovský stadion a zázemí.

Zdálo by se, že vlivem stavby a stěhování po tři roky rezignujete na dlouhodobý sportovní cíl - postup do extraligy. Můžete tuto informaci potvrdit, případně dále okomentovat? 
Rezignuje není správné slovo. Tým stavíme tak, aby byl co nejsilnější a měl ambice. Vyhrát ligu neznamená automaticky postup. Znamená to právo se přihlásit a musíte projít licenčním řízením. V tomto procesu by pak nastal problém, protože pokud klub nesplní licenční podmínky, nemůže postoupit. Podle soutěžního a disciplinárního řádu pak nastává situace, kdy tedy nikdo nespadne.

Nebude proto složité motivovat hráče? Neztíží to pozici Dukly při vyjednávání o smlouvách pro nové hráče (příp. prodloužení stávajících smluv)? 
Ne. Nedokáži se představit, že hráč jde do zápasu bez touhy vyhrát. Pokud by takový hráč se našel, tak určitě ne v Dukle, ani tady nemá co hledat. Těžko by pak sháněl i nové angažmá. Minimálně když tým vyhraje soutěž, tak se zvedá cena hráče. To je pro hráče hodně motivující. Jsou to profesionálové. To, co ovlivňuje jednání, je spíše působení mimo Jihlavu. Agenti si jsou vědomi, že tým bude extrémně cestovat, vlastně všechny zápasy Dukly Jihlava budou z jejich pohledu venku. Tím se hráči mohou méně prosazovat a klesá jejich cena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto YouTube.com

Štítky Dukla Jihlava, stěhování, Pelhřimov, stavba, Bedřich Ščerban, Drbna.cz, CZ LOKO, Jihlava, Havlíčkův Brod, HC Dukla Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během výstavby nové arény bude Dukla hrát v Pelhřimově. Na postup do extraligy to proto nebude | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.