Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S příchodem Krenželoka je obrana Dukly kompletní, tým naopak opouštějí Anděl se Zemanem

Obranu pro příští sezónu může hokejová Dukla díky příchodu Daniela Krenželoka považovat za úplnou. Kádr však stále doznává změn, nezvyklý pohled bude na do útočných řad, kde budou chybět Lukáš Anděl a Adam Zeman, kteří se nedohodli na podmínkách smlouvy a ve svých kariérách budou pokračovat jinde.

Jihlavská obrana má v polovině května poslední deváté jméno. Kádr účastníka Chance Ligy totiž posílí Daniel Krenželok, který v posledních čtyřech sezonách nastupoval zejména za extraligové Vítkovice. „Potřebovali jsme posílit obranu. Proto jsme na tom intenzivně pracovali několik týdnů. Příchodem Dana máme obranu pohromadě,“ hlásí jednatel Dukly Bedřich Ščerban na adresu dvaadvacetiletého beka, který i přes svůj mladý věk nastoupil v extralize již ke 142 utkáním a prošel si všemi mládežnickými reprezentačními kategoriemi.

Příchodem Vlastimila Bilčíka a Daniela Krenželoka v posledních sedmi dnech tak Dukla zkompletovala obranné řady, jenž nyní čítají devět jmen. Vedle dvou zmíněných posledních posil jde také o nově příchozí hráče Jana Strejčka a Filipa Eliáše (druhý jmenovaný na try-out), těsně před přestupním obdobím bylo dojednáno další působení Daniela Bukače, který do Dukly přišel v lednovém přestupním termínu. Z uplynulé sezony nadále pokračují Jakub Černohorský, Daniel Kolář, Lukáš Mareš a talentovaný bek Adam Dvořák, jenž dostal šanci v závěru sezony a rozhodně nezklamal.

Kádr Dukly by mohl posílit také útočník Tomáš Jiránek, což je poslední hráč z loňské soupisky, o kterém klub zatím neinformoval. Jednání o působení osmadvacetiletého forvarda, který přišel na konci přestupního období 2017 a byl jedním z pilířů postupové party, by mohlo dospět do zdárného konce. Jak už bylo dříve uvedeno, u dalšího útočníka Tomáše Chlubny se čeká, jak dopadne tento talent českého hokeje na draftu NHL 2020. S Duklou ale nastoupil do letní přípravy.

V nadcházející sezoně naopak už nebude v Dukle hrát dvojice klubových odchovanců, kteří nastoupili v červenožlutém dresu dohromady k 817 zápasům. Jihlavský kádr opouští Lukáš Anděl a Adam Zeman, se kterými nedošlo k dohodě v nabídnuté smlouvě. Oba hokejisté patřili mezi nejzkušenější členy týmu. Adam Zeman měl velký podíl na postupu do extraligy v roce 2017, Lukáš Anděl byl velkým objevem extraligové sezony a v červenožlutém dresu zářil i v dalším ročníku po sestupu. „Dukla Jihlava děkuje oběma hokejistům za odvedené služby a přeje jim hodně štěstí v dalších hokejových kariérách i v osobních životech,“ stojí na webových stránkách klubu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, hokej, změny, kádr, HC Dukla Jihlava, Adam Zeman, Daniel Krenželok, HC Vítkovice Ridera, 1. česká hokejová liga, Bedřich Ščerban, National Hockey League, Daniel Kolář, Tomáš Chlubna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S příchodem Krenželoka je obrana Dukly kompletní, tým naopak opouštějí Anděl se Zemanem | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.