Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla dneska zahájila letní přípravu, na prvním tréninku se hlásilo sedmnáct hráčů

Dnes byla díky další vlně rozvolňování nouzového stavu zahájena letní příprava A-týmu. První trénink proběhl za dodržování bezpečnostních a hygienických opatření na ploše CZ LOKO Arény a trenérům Viktoru Ujčíkovi s Karlem Nekvasilem se hlásilo 17 hokejistů.

Další hráči se připojí později, gólmani mají individuální přípravu pod vedením trenéra brankářů Petra Jaroše. „Moc jsme se na sebe těšili. Volno bylo dlouhé, až nekonečné. Jsem rád, že jsme s týmem pohromadě a můžeme se připravovat na další sezonu,“ hlásí hlavní trenér A-týmu Viktor Ujčík.

„Nejprve jsme kluky seznámili s průběhem letní přípravy. Další důležitou věcí bylo zapracování. Hráči měli individuální plány, ale přece jen po víkendu je lepší pověnovat se rozcvičce. Na programu bylo zapracování, posilování vlastní váhou, core a také hry. Protože ty jsou nenahraditelnou součástí přípravy a kluci si je užít nemohli. Dali jsme si miniturnaj – fotbal a basketbal – a jako vždy poražení měli nějaký bonbonek na závěr,“ usmívá se Viktor Ujčík, kterého těší i to, že hokejisté dali do turnaje prakticky všechno a kolikrát se jednalo o souboje na ostří nože. Každý chtěl vyhrát, ale ze čtyř týmů samozřejmě mohl zvítězit pouze jeden. „Jsem rád, protože důležitým základem je chtít vyhrát. Od prvního tréninku jsem tuhle touhu viděl. To je přesně to, co nás může posouvat dále. Chtít vyhrávat a udělat pro to maximum,“ dodává někdejší vynikající útočník

Na hokejisty však čeká i pořádně tvrdá dřina. Hned od úterý se hokejisté přesunou k Miroslavu Skálovi, který má crossfitovou posilovnu v areálu Březinek. „Hráči pod jeho dohledem absolvují silovou část přípravy a po této části si je budeme přebírat my,“ podotýká Viktor Ujčík a vzápětí svá slova upřesňuje: „Chceme dát dvakrát v týdnu hry, dynamiku i běhy. Pátek bude trošku i na morál, ale chceme se vrátit do příprav, které jsme absolvovali my pod vedením pánů trenérů Holíka a Augusty. V sobotu a v neděli budou mít hráči dva dny na regeneraci, ale pátky je budou bolet,“ nastiňuje přípravný plán jihlavský kouč.

Na prvním tréninku se sešlo celkem sedmnáct hokejistů. Pokud se Vám to zdá málo, pak vězte, že gólmanské trio má opět pod taktovkou trenér brankářů Petr Jaroš a další hráči se připojí již příští týden, popř. později. „Gólmani Jan Brož, Ondřej Chaloupek a Filip Maláč se připravují s Petrem Jarošem. Obránci Daniel Bukač a Jan Strejček se k nám připojí příští týden. Matěj Zadražil bude mít do konce května individuální přípravu a poté se přidá k nám,“ hlásí asistent trenéra Karel Nekvasil.

Individuální přípravu budou mít také Matěj Pekr, Michal Poletín a Tomáš Čachotský. Miroslav Juda se připravuje kvůli nadcházející maturitě s juniorským týmem. Tomáš Chlubna se s týmem také připravuje, zároveň se čeká, jak dopadne na draftu.

„Kádr máme v tuto chvíli kompletní. Ještě řešíme příchod jednoho obránce. Samozřejmě jsme ale otevření k vyzkoušení nějakých mladších kluků na try-outu na ledě. Myslím si, že tato sestava do sezony zůstane, ale nikdy neříkej nikdy a když se naskytne někdo šikovný v našich možnostech, tak bychom tým třeba ještě doplnili,“ prozrazuje Viktor Ujčík.

Hráči na prvním tréninku:

Obránci: Vlastimil Bilčík, Jakub Černohorský, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Daniel Kolář, Lukáš Mareš
Útočníci: Vítězslav Brož, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Kryštof Hrala, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Josef Skořepa

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, první liga, letní příprava, trénink, HC Dukla Jihlava, trenér, hokejista, Viktor Ujčík, Petr Jaroš, Tomáš Čachotský, Daniel Kolář, Tomáš Havránek, Tomáš Chlubna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla dneska zahájila letní přípravu, na prvním tréninku se hlásilo sedmnáct hráčů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.