Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výhra v Ústí stvrdila prvenství v B-nadstavbě, v předkole play-off se Dukla utká s Porubou

Brilantní první třetina určila, že tři body za výhru a jistotu prvenství v B-nadstavbě první ligy odveze domů Dukla Jihlava. Díky výsledku 7:3 už nemůže být předstižena a je jasné je i to, že se v předkole play-off utká s týmem Poruby.

Jihlavští hokejisté se značně omlazenou sestavou, ve které bylo osm juniorů a z nich dva debutanti v A-týmu Adam Dvořák s Patrikem Čermákem, zažili výbornou první třetinu. Postupně se totiž prosadil Peter Lichanec, dvakrát Tomáš Čachotský, Jan Holý a Tomáš Jiránek. Ve druhé části sice Ústí vstřelilo dvě branky, mezi ně se ale vešla trefa Jana Holého a Jihlava tak vedla před závěrečným dějstvím 6:2. Ve třetí třetině se prosadil podruhé v utkání i Tomáš Jiránek a gólový účet zápasu uzavřeli domácí. Dukla tak veze domů zasloužené tři body za vítězství 7:3 a jistí si první místo v B-nadstavbě.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava 3:7 (0:5, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Svoboda (Vl. Brož, Filip), 33. Kovařík (Bláha, Hasman), 55. Svoboda (TS) – 7. Lichanec (Chlubna, Jiránek), 11. Čachotský (Skořepa, Dvořák), 14. Čachotský (Skořepa, Zeman), 18. Holý (Čachotský), 18. Jiránek (Piskač), 30. Holý (Čachotský), 49. Jiránek (Chlubna, Dvořák). 

Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Votrubec, Ševic. Diváci: 721.

Ústí nad Labem: Soukup – Müller, Hes (A), Mareš, Vl. Brož (C), Steinocher, Zukal – Severa, Kovařík, Krliš – Tůma, Svoboda, Filip – Hasman, Kordule, Bláha.

Jihlava: Chaloupek – Holý, Piskač, Bukač, Piegl, Půža, Černohorský, Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Zeman – Jiránek (A), Fronk, Harkabus – Lichanec, Protasenja, Ví. Brož – Čermák, Vyvial, Chlubna.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Hunal | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, první liga, play-off, HC Dukla Jihlava, HC RT Torax Poruba, HC Slovan Ústí nad Labem, Tomáš Jiránek, Jan Holý, Adam Dvořák, playoff, Tomáš Čachotský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhra v Ústí stvrdila prvenství v B-nadstavbě, v předkole play-off se Dukla utká s Porubou | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.