Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Fotbalisté Jihlavy nezvládli záchranářský souboj a po prachbídném výkonu klesli v tabulce

Fotbalová Jihlava nezvládla předehrávku 22. kola, když doma přenechala body Příbrami. V souboji svou celků bojujících o záchranu se po vítězství 3:1 radovali hosté. Středočeský celek zaznamenal v jarní části soutěže své první vítězství, a přeskočil tak Vysočinu v tabulce první ligy.

Fotbalisté FC Vysočina chtěli proti Příbrami navázat na sérii úspěchů. Zvlášť s tím pomyšlením, že Příbram před tímto zápasem vyšla pětkrát gólově naprázdno a na jaře zatím bodovala jen v duelu s Bohemians.

Jihlavané však nezačali vůbec dobře. Příbram si sérií rohových kopů vynutila tlak. A po hrubici domácí obrany v 18. minutě z něj také vytěžila úvodní branku.  Jihlavská obrana odvrátila další roh jen k příbramskému Divíškovi, který z levé strany nacentroval do šestnáctky. Na přední tyč si naběhl zcela osamocený Jaroslav Tregler a nedal Hanušovi šanci. Vysočina však i nadále nehrála dobře.  A bránění standardních situací hostí bylo opravdu trestuhodné. Z další takové situace v 41. minutě se prosadil Roman Bednář. Na začátku akce sice sám před Hanušem svůj lob do branky nenasměroval. Jihlavští ale situaci podcenili a když se míč dostal zpět k příbramskému útočníkovi, ten ho již s jistotou poslal do brány.

Ve druhé půli se obraz hry Jihlavských i přes střídání nezměnil. Ve velkých příležitostech nejprve dvakrát neuspěl Bednář. Třetí branku tak hosté přidali až v 78. minutě, když zužitkovali rychlý protiútok. Jan Rezek zatáhl míč do šestnáctky a přeložil ho opět zcela volnému Janu Suchanovi, který střelou k tyči překonal Hanuše. Čestný úspěch domácích pak ještě zaznamenal střídající Petr Nerad, který zužitkoval perfektní přihrávku koho jiného než Lukáše Vaculíka.

Duel 22. kola si jistě domácí Vysočina představovala jinak. Po špatném výkonu však v našlapaném spodku tabulky klesla na třináctou pozici. Záchranářské starosti tak zdaleka nekončí. V dalším kole jede Vysočina na hřiště vedoucí Plzně.

FC Vysočina Jihlava -  1.FK Příbram  1:3 (0:2)

Branky: 85. Nerad  – 18. Tregler, 41. Bednář, 78. Suchan

Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Peřina

Počet diváků: 2856

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Šourek (C), Urdinov – Kučera, Demeter (53. Nerad) – Kukoľ (46. Fulnek), Hronek, Vaculík – Voltr (75. Jungr). 
Náhradníci: Rakovan – Jungr, Bazal, Tlustý, Fulnek, Mišůn, Nerad.

1.FK Příbram: Hruška – Divíšek, Krameš, Zápotočný (C), Mudra – Tregler, Hnaníček – Štípek (75. Rezek), Pilík (88. Brandner), Suchan (80. Vošahlík) – Bednář. 
Náhradníci: Švenger – Chaluš, Brandner, Jakub Moravec, Rezek, Vošahlík, Šabala.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, 1. FK Příbram, Roman Bednář, Petr Nerad, Jan Rezek, Jan Suchan, Bohemians 1905, Lukáš Vaculík, fotbalista, Fulnek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Jihlavy nezvládli záchranářský souboj a po prachbídném výkonu klesli v tabulce | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.