Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zajistí si Vysočina baráž o první ligu? V neděli přivítá ve šlágru kola mistrovské Budějovice

Zápas 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi FC Vysočina a Českými Budějovicemi měl být jednou ze zásadních bitev, které rozhodnou o postupujícím celku nebo o účastnících baráže o nejvyšší soutěž. A jarní šlágr je nyní před námi! Uskuteční se v neděli 12. května od 17:00 hodin a jihlavský klub na Den matek umožní všem ženám a dívkám vstup zdarma!

Neděle na stadiónu v Jiráskově ulici nabídne velice důležitý duel, který však po středečním kole trochu ztratil na náboji. Remíza FC Vysočina v Prostějově totiž ve spojení s českobudějovickou výhrou nad Chrudimí znamenala, že na Střeleckém ostrově mohly propuknout velké oslavy postupu.

Dynamo se mezi elitu vrací po čtyřech letech a nutno dodat, že zcela zaslouženě. Tým kouče Davida Horejše přezimoval s dvoubodovým náskokem před Jihlavou, ovšem na jaře nasadil bodové tempo, kterému žádný ze soků nedokázal konkurovat. Českobudějovičtí v dosavadních jarních odvetách, tedy ve dvanácti zápasech, ztratili pouze jednou, když prohráli v Hradci Králové. Se současnými 65 body je z první postupové příčky nemůže nikdo srazit.

Dynamo se po celý soutěžní ročník opíralo o ustálenou sestavu. V brance se střídali talentovaný Staněk a zkušený Křížek, ve stoperské dvojici hráli prim Novák a Havel, vpravo piloval lajnu a posílal klíčové centry nestárnoucí Kladrubský, na levého beka nikoho nepustil Helešic, hru tvořili Javorek s Čavošem, na křídlech působili nebezpeční Martan, Mršić, Wermke nebo Provod, v roli podhrotových hráčů operovali Grajciar nebo Havelka a o branky se starali zejména útočníci Ledecký a Táborský.

Středeční postupová euforie Dynama, která se nepochybně přelila i do dalších dnů, nyní představuje velké dilema pro trenéry FC Vysočina. Nedělní sestavu českobudějovického soupeře lze nyní jen těžko odhadovat: „O základní jedenáctce Dynama nemá smysl spekulovat. Musíme se maximálně soustředit na náš výkon a naši hru. Chceme navázat na dosavadní velmi dobré jarní domácí výkony a vítězstvím definitivně potvrdit náš postup do baráže o I. ligu. Moc dobře víme, že českobudějovičtí do Jihlavy přijedou uvolněně a že možná dostanou příležitost hráči, kteří toho dosud tolik neodehráli. Logicky budou mít velkou motivaci ukázat se v těžkém utkání a říci si o místo v prvoligovém kádru,“ řekl k nadcházejícímu duelu asistent trenéra Josef Mucha.

Doplňme, že do plného tréninku FC Vysočina se postupně zapojují stoper Petr Tlustý a útočník Stanislav Klobása. Jejich nasazení do nedělní bitvy proti Dynamu nelze vyloučit.

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, České Budějovice, fotbal, druhá liga, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, baráž, Den matek, 2. česká fotbalová liga, David Horejš, FC Hradec Králové, Stanislav Klobása, Josef Mucha, Petr Tlustý

Zajistí si Vysočina baráž o první ligu? V neděli přivítá ve šlágru kola mistrovské Budějovice | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.