Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina sehraje utkání na státní svátek, v Prostějově bude hájit druhou příčku tabulky

Na podzim šlo o jeden z nejtěžších zápasů, které fotbalisté FC Vysočina sehráli. Na svém stadiónu se proti velmi dobře hrajícímu Prostějovu trápili a nakonec vydřeli vítězství v páté minutě nastavení. Důležitá jarní odveta těchto soupeřů proběhne už ve sváteční středu 8. května od 17 hodin na prostějovském stadiónu.

Prostějov byl tradičním účastníkem II. ligy v letech 1995 až 2003, kdy také proběhlo šest vzájemných duelů proti FC Vysočina, které měly většinou náboj boje o záchranu. V roce 2003 hanácký celek sestoupil a trvalo mu dlouhých 13 let, než se do druhé nejvyšší soutěže dokázal vrátit. Jenže zisk pouhých 12 bodů v celém ročníku 2016/17 na záchranu rozhodně stačit nemohl.

Prostějov se však dokázal vzchopit, za pouhý rok byl s velmi zkušeným kádrem zpět a v současném ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hraje velmi důstojnou úlohu. Po 26 odehraných kolech mu náleží 11. příčka se ziskem příjemných 30 bodů a s pohodlným devítibodovým náskokem na sestupové příčky.

Tým kolem zkušených Poláka, Schustera, Vošahlíka a Kroupy přezimoval s osmnácti body. Vstup do jara mu však nevyšel, když zaznamenal čtyři prohry v řadě. Velmi dlouhou prostějovskou sérii bez vítězství, která se táhla od 15. září utnulo až dubnové utkání proti Znojmu, v němž si Machalův tým užil demontáž Znojma v poměru 5:1.

Důležité bodové zisky na konto hanáckého celku přibyly i během posledních pěti druholigových utkání. Prostějov doma porazil Sokolov a Táborsko, navíc přivezl velmi cenný tříbodový zisk z Vítkovic.

Vysočina je na jaře stoprocentní na svém stadiónu, ovšem venku si připsala několik nepříjemných zaváhání. V živé paměti je zejména blamáž na půdě Chrudimi. Dosud jediný jarní tříbodový import Vysočina zažila ve velmi těžkém zápase v Hradci Králové. I z pohledu na aktuální ligovou tabulku je jasné, jak cenný by pro Jihlavu byl případný tříbodový zisk na prostějovském stadiónu.

Cesta ke středečnímu vítězství však bude velmi náročná, o čemž ví své jihlavský kouč Radim Kučera: „Prostějov v pátek trochu překvapil vítězstvím na půdě Vítkovic, čímž se v rámci záchranářských bojů čtyři kola před koncem dostal do slušné pozice a relativního klidu. Moc dobře víme, že v Jihlavě na podzim podal výborný výkon a o remízu přišel v nastaveném čase. Disponuje zkušenými i talentovanými fotbalisty. Naši výhodou by snad mohlo být, že jsme povzbuzeni výhrou proti Žižkovu a nejsme nyní pod vyloženým tlakem. V Prostějově nemusíme, ale chceme zvítězit. Věřím, že máme kvalitní tým, který je tříbodového zisku schopen.“

Foto Facebook / FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Prostějov, druhá liga, fotbal, Kraj Vysočina, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, Jihlava, Znojmo, Vítkovice, Radim Kučera

Vysočina sehraje utkání na státní svátek, v Prostějově bude hájit druhou příčku tabulky | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.