Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Napraví Vysočina nepovedený duel v Chrudimi? V pátek podvečer přivítá doma poslední Žižkov

Fanoušci FC Vysočina se v pátek mohou těšit na velmi těžké a důležité utkání. Do Jihlavy přijede tradiční celek, který v boji o záchranu nutně potřebuje sbírat body a kterému se na Vysočině mnohokrát zadařilo. Navíc fotbalisté FCV musí po blamáži Chrudimi zabrat a proti Viktorii Žižkov bodovat naplno!

Duely FCV proti Viktorii Žižkov měly skoro vždy punc velké důležitosti. Odehrávaly se výhradně ve II. lize a často nabídly postupový náboj. Platilo to jak v ročníku 2006/07, tak i v sezóně 2010/11. Nutno dodat, že z těchto bitev vždy vyšel lépe žižkovský tým, který tak dvakrát slavil návrat do nejvyšší soutěže. Viktoria v minulosti dokázala odvézt body i z Vysočiny, přičemž se tak stalo hned třikrát ze čtyř vzájemných duelů v Jihlavě. Vysočině se paradoxně více daří na Žižkově, kde z pěti utkání prohrála pouze jediné a cenný tříbodový zisk si připsala i na podzim po přesné hlavičce Petra Tlustého ze závěru zápasu.

Od žižkovského postupu v roce 2011 představuje vrchol Viktorie 4. druholigová příčka v ročníku 2014/15, po níž však klub s ohledem na značné ekonomické problémy volil sestup do ČFL. Po okamžitém návratu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se žižkovští pohybují ve spodní polovině tabulky. V aktuálním ročníku jsou dokonce vážně ohroženi sestupem, neboť po 25 kolech disponují pouze 18 body a z poslední příčky ztrácí na záchranu 6 bodů.

Kýžený impuls v podobě zvýšeného přísunu bodů zatím nepřinesla ani výměna kouče Petra Mikolandy za zkušeného Miloše Sazimu, ani razantní zimní obměna kádru. Žižkov do jara vstoupil výraznou domácí výhrou nad Prostějovem, ale poté na další tříbodový zisk čekal skoro dva měsíce do posledního kola, kdy si pod žižkovským vysílačem poradil s Varnsdorfem. Zatím osmibodový jarní zisk doplnily pouze dvě remízy – se Sokolovem a Hradcem Králové.

V kádru Viktorie můžeme nalézt hned několik známých tváří. Branku dorostu a juniorky FC Vysočina hájil gólman Pavel Soukup, součástí prvoligového kádru FCV byl stoper Marek Opluštil, jenž je dnes kapitánem Žižkova, dvanáct prvoligových utkání za Jihlavu odehrál krajní záložník Josef Bazal a poměrně výraznou stopu na Vysočině zanechal ekvádorský středopolař Augusto Batioja. Prvoligový dres FCV oblékl celkem čtyřicetkrát a vstřelil jednu branku. Naopak žižkovské barvy v letech 2009-2010 oblékal jihlavský kapitán Lukáš Vaculík a v žákovské kategorii zde začínal stoper Petr Tlustý.

Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Viktoria Žižkov, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, FK Viktoria Žižkov, Chrudim, FC Viktoria Plzeň, Petr Tlustý, FC Hradec Králové, 2. česká fotbalová liga, FK Varnsdorf, FK Baník Sokolov, 1. SK Prostějov

Napraví Vysočina nepovedený duel v Chrudimi? V pátek podvečer přivítá doma poslední Žižkov | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.