Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Vysočina Jihlava se chce vrátit mezi elitu i bez peněz hlavního akcionáře

Druhý celek tabulky druhé fotbalové ligy Vysočina Jihlava vstoupí do jarní části bez peněz hlavního akcionáře. Stavební firma PSJ je v insolvenci. Cíle ale jihlavský klub nemění, bude usilovat o návrat do nejvyšší soutěže. Na vedoucí České Budějovice ztrácí Vysočina dva body.

Firma PSJ stála za fotbalem v Jihlavě 25 let a vytáhla ji z regionálního formátu až mezi českou elitu. Teď zůstává držitelem akcií, ale vzhledem k insolvenci už nemůže klub financovat.

„Neustále se snažíme sehnat nového strategického partnera. Jednání probíhají, nějak se vyvíjejí, ale zatím nemůžeme oznámit, že došla ke zdárnému konci,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Jan Staněk.

Podle ředitele by jeden z dlouholetých partnerů klubu měl vstoupit do akcionářské struktury a převzít akcie, které dosud držela PSJ. „Jde primárně o to, aby klub byl zajištěn. Do konce dubna by mělo být jasněji. Tento subjekt ale nepřinese potřebné finance okamžitě, proto souběžně s tím se snažíme najít strategického partnera jak v Česku, tak v zahraničí,“ dodal Staněk.

Pro jarní část by Vysočina měla mít ekonomiku stabilizovanou. „Pokud budou dodržovat své závazky subjekty, které se k tomu zavázaly, dodržíme je i my,“ konstatoval ředitel klubu.

I přes tyto potíže má za sebou tým dobrou přípravu, kterou po zimním odchodu Martina Svědíka do Slovácka vedl nový kouč Radim Kučera. Řada hráčů odešla, řada nových přišla. „Stavěli jsme kádr tak, abychom byli schopni obhájit pozice, které se tady na podzim vybudovaly. Chceme zase co nejvíc vyhrávat,“ řekl Kučera. Z nových posil bude spoléhat na ligové zkušenosti Jakuba Petra ze Slovácka a Petra Bredy z Baníku Ostrava.

Do jarní části druhé ligy vstoupí Vysočina netradičně v pondělí od 17 hodin domácím zápasem se Znojmem.

 

Foto Dalibor Mašek | Zdroj ČTK

Štítky fotbal, druhá liga, Vysočina Jihlava, FC Vysočina Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, peníze, Ivan Bohdan Staněk, 1. FC Slovácko, Radim Kučera, FC Baník Ostrava, 1. SC Znojmo, Jakub Petr, Martin Svědík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava se chce vrátit mezi elitu i bez peněz hlavního akcionáře | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.