Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Skvělý start! Šlágr druhé ligy ovládla Vysočina, v Brně vyhrála 3:1

Fotbalisté Vysočiny si připsali vynikající start do druholigové sezóny. Hned v prvním kole uspěli ve šlágru kola na hřišti Zborojovky Brno. Po dvou gólech Klímy a jednom Urblíka vedla Jihlava o tři branky, domácí pouze zkorigovali na konečných 1:3.

FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava 1:3 (0:2)

Góly: 72. Magera - 45.+4. a 59. Klíma, 20. Urblík. 

Rozhodčí:  Pechanec – Vlasjuk, Boček. Diváci: 3 113.

Brno: Melichárek (C) – Sukup, Gáč, Pavlík, Eismann – Bariš – Štepanovský (80. Jakub Šural), Kříž, L. Krejčí (55. Zikl), Lutonský (65. Jambor) – Magera.

Vysočina: Vejmola – Vaculík (C), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Machuča – Fulnek, Klobása, Urblík (77. Nerad), Zoubele (69. Javůrek) – Klíma (87. Vedral).

Jihlava odehrála na jihu Moravy velice povedený první poločas. Hned v první minutě neměl daleko ke skórování Klobása, za Brno jako první zahrozil Magera. Hosté dobrý výkon brankově podpořili ve 20. minutě, kdy si odražený míč našel Jozef Urblík a překrásnou střelou ze střední vzdálenosti dostal Vysočinu do vedení. V další šanci se objevil Machuča, brněnský Melichárek ho vychytal. Na druhé straně proti Krejčímu uspěl Vejmola. Přesto ještě jedna branka do přestávky padla, když se v nastaveném čase ve vápně nejlépe zorientoval Jiří Klíma a tvrdou střelou pod břevno upravil na 0:2.

I na začátku druhé půle si Vysočina dokázala tvořit šance, například Zoubeleho pěkná rána mířila těsně mimo. To ale Jihlavany nemuselo příliš mrzet, protože v 60. minutě se po centru Schumachera opět prosadil Klíma - 0:3. Brňané zápas ještě zdramatizovali v 72. minutě po přesně hlavičce Magery, ale hosté svůj náskok celkem v pohodě uhájili. Za zmínku stojí tečovaná střela Zikla, výhru hostů mohl naopak zvýraznit Javůrek, ale z úhlu netrefil.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina, Fortuna národní liga, výhra, Zbrojovka Brno, FC Vysočina Jihlava, HC Kometa Brno, Jiří Klíma, HC Dukla Jihlava, Jozef Urblík, FC Zbrojovka Brno, Jakub Šural, Javůrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý start! Šlágr druhé ligy ovládla Vysočina, v Brně vyhrála 3:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.