Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vysočina uhrála v Brně bod za remízu, ale na definitivní záchranu to zatím nestačí

Fotbalisté Vysočiny vybojovali bod na půdě Brna, ale stále jsou v ohrožení sestupu z HET ligy. Po remíze 0:0 je jasné, že o patro níž putuje právě jejich sobotní soupeř. Definitivu si Jihlava může zajistit v klíčovém domácím utkání s Karvinou.

Brno bylo během prvního poločasu o něco lepší, ale defenzíva hostů ho do velkých šancí nepouštěla. Jihlava pak byla připravena na podnikání rychlých protiútoků, ale zůstalo jen u náznaků. Za největší příležitost úvodní pětačtyřicetiminutovky lze považovat Acostův přímý kop, který však jihlavskou branku minul.

Na začátku druhé půle to znovu zkoušel Acosta, jeho první střelu Rakovan vyrazil a následnému lobu v cestě do branky zamezil obránce Buchta. Týmu z Vysočiny mohl ligovou příslušnost zajistit Ikaunieks, lotyšský kanonýr však hlavičkou jen nechal vyniknout domácího Melichárka. Brno potřebovalo k udržení naděje na záchranu vyhrát, ale jejich útočné snažení se postupně přeměnilo v křeč, hosté si s jejich ataky v poklidu poradili.

Brňané jsou tedy prvními sestupujícími, ale ani Jihlava si nemůže výskat. K jistotě udržení nejvyšší soutěže potřebují aspoň bod z domácího zápasu se stejně ohroženou Karvinou. Jinak musí doufat v to, že Baník nevyhraje doma s Brnem.

FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava 0:0

Rozhodčí: P. Franěk – T. Mokrusch, J. Hrabovský (M. Nenadál). Diváci: 5321.

FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Chico Gomes, Pavlík, Vraštil, Kryštůfek – Polák (70. M. Vintr) – R. Acosta, Kratochvíl, L. Krejčí, Lutonský (65. Ashiru) – Růsek (46. Bazeljuk). 

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C) (44. Tlustý), Štěpánek, P. Buchta, Schumacher – Mara, Urblík (78. Nový) – Fulnek, Dvořák, Zoubele (87. Keresteš) – D. Ikaunieks. 

 

Foto Facebook FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, MFK Karviná, FC Baník Ostrava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina uhrála v Brně bod za remízu, ale na definitivní záchranu to zatím nestačí | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.