Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zlatý bod. O remíze Vysočiny se Zlínem rozhodl Ikaunieks z poslední akce zápasu

Páteční zápas na stadionu v Jiráskově ulici přinesl pravé záchranářské drama. Jihlava i Zlín si z něj odnášejí po bodu, ale spokojenější bude určitě tým z Vysočiny, který o výsledku 1:1 rozhodl až v poslední minutě. Po neúplném 24. kole je Jihlava dvanáctá.

Už v první minutě mohl domácí po centru Ljovina poslat do vedení hlavičkou Fulnek, ale těsně minul spojnici zlínské brány. Vukadinovič zase z přímého kopu nepřekvapil jihlavského brankáře Rakovana. V 26. minutě se dokázal uvolnit Fulnek, přihrál do šestnáctky Novému, který však na kluzkém terénu míč do prázdné brány nedorazil.

Po půlhodině hry se v jasné šanci pro změnu ocitl zlínský Holzer, ale přihrávku Vukadinoviče do sítě nasměrovat nedokázal. Před přestávkou nezměnil skóre ani domácí Popovič, jehož střelu Zlámal vyrazil na roh.

„Možná se v prvním poločase mohlo zdát, že máme nějaký tlak, a šancí jsme asi měli víc a do brány jsme se tlačili, tak z mého pohledu to bylo pořád málo. Nebyl tam důraz v šestnáctce a potřebná agresivita,“ upozornil Svědík.

Nejblíže gólu byla Vysočina hned z kraje druhé půle, a paradoxně po střele zlínského hráče, protože Matejov při snaze odkopnout míč trefil tyčku vlastní branky. Od té doby převzal otěže zápasu do svých rukou Zlín.

Holzer sice napoprvé ještě proti Rakovanovi neuspěl, ale po hodině hry si na hranici vápna Vukadinovič pohrál se Schumecherem, odcentroval k Holzerovi, který křížnou střelou poslal hosty do vedení.

Zlín mohl přidat další branky, ale Jihlavu držel pozorný Rakovan. Čtvrt hodinu před koncem poslal Svědík na hřiště Ikauniekse a ten ve druhé minutě nastavení tvrdou střelou po odrazu míče od Fulneka vyrovnal. Lotyšský reprezentant zaznamenal devátou ligovou trefu v sezoně.

„Z mého pohledu náš výkon neměl parametry boje o záchranu, a jestliže na ni chceme pomýšlet a chceme pro to udělat maximum, tak musíme hodně přidat,“ řekl na tiskové konferenci jihlavský trenér Martin Svědík.

„Dostali jsme se pod tlak a inkasovali branku, která nás paralyzovala až do 80. minuty. Pak jsme hru zjednodušili. Vyústilo to ve vstřelený gól. Zaplaťpánbůh za bod, protože v tom celkovém účtování může být hrozně důležitý,“ uzavřel Svědík.

FC Vysočina Jihlava- FC Fastav Zlín 1:1 (0:0)

Branky: 90+2. D. Ikaunieks – 63. Holzer.

Rozhodčí: Marek – Pelikán, Mokrusch.

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Vaculík (C), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Levin, Urblík (75. D. Ikaunieks) – Nový (78. Keresteš), Dvořák, Popović (54. Klíma) – Fulnek. 

FC Fastav Zlín: Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák – Traoré, Jiráček (C) – V. Vukadinovič (90+1. Železník), Hronek (53. Mehanović), Holzer – Ekpai (90. Hnaníček). 

Foto Facebook FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, PSG Zlín, HC Dukla Jihlava, Martin Svědík, Fulnek, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatý bod. O remíze Vysočiny se Zlínem rozhodl Ikaunieks z poslední akce zápasu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.