Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dva slepené góly zmařily naději. Vysočina po prohře na Slovácku přezimuje na poslední příčce

Trápení na hřištích soupeře nebylo prolomeno ani v posledním podzimním zápase. Vysočina Jihlava tentokrát nestačila na Slovácko, podlehla mu 2:1, ačkoli po prvním poločase vedla. Sobotní porážka znamená, že Jihlavané stráví zimní přestávku na posledním místě HET ligy.

Slovácko mohlo hodně rychle vést, po Kerestešově faulu se k zahrávání penalty postavil Zajíc, ale slabou střelou ani netrefil branku. Trest přišel ve 26. minutě, kdy si na Vaculíkův přímý kop naběhl Jiří Krejčí a hlavou míč umístil přesně pod břevno - 0:1. Zbytek poločasu se potom nesl ve znamení spálených šancí domácích. Daníček trefil tyč a z následného závaru byly jen zblokované střely. V dalších příležitostech se ocitl Šumolikoski a opět Daníček, nepříznivý stav ale nezměnili.

Jinak tomu bylo krátce po přestávce. Ve 49. minutě si na Sadílkovu přihrávku naběhl Vlastimil Daníček a z hranice malého vápna se už nemýlil. Ještě hůře pro hosty bylo o dvě minuty později. Kubala potéhl míč a přistrčil ho do jasné šance Jakubu Petrovi, který kolem Rakovana dostal domácí do vedení. Stejný hráč o něco později v další možnosti těsně minul. Místo aby Jihlava v závěru vyvinula tlak, musela čelit dalším útokům soupeře. Ale ani Sadílek, ani Kubala však náskok domácích nezvýraznili.  

1. FC Slovácko - FC Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)

 

Branky: 49. V. Daníček, 51. Petr – 26. Krejčí.

Rozhodčí: Z. Proske – M. Wilczek, R. Dresler. Diváci: 3594.

1. FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – Šumulikoski (C), V. Daníček – Navrátil (90. Tkáč), Sadílek, Petr (73. Havlík) – Zajíc (46. Kubala). 

FC Vysočina Jihlava: Rakovan – Fulnek (86. Smejkal), Tlustý, J. Krejčí, Keresteš – Vaculík (C) (73. N. Daníček) – Urblík, Záviška, Zoubele, Popović (65. Klíma) – D. Ikaunieks. 

Foto denik.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, 1. FC Slovácko, Vlastimil Daníček, Jiří Krejčí, Jakub Petr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva slepené góly zmařily naději. Vysočina po prohře na Slovácku přezimuje na poslední příčce | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.