Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Předposlední Jihlava s novým trenérem Bokšou v pátek hostí Duklu

Fotbalisté trápící se Jihlavy v páteční předehrávce sedmého kola první ligy přivítají pražskou Duklu. Na lavičce předposlední Vysočiny si odbude debut dosavadní sportovní manažer Milan Bokša, který ve středu nahradil odvolaného trenéra Luďka Klusáčka.

Jihlava z šesti kol bodovala pouze se Spartou (0:0) a s Jabloncem (1:0) a se třemi góly má nejhorší ofenzivu soutěže. Proti Dukle se pokusí zlomit sérii tří ligových porážek. "Potřebujeme tým nastartovat k lepším výsledkům. Pracujeme na zlepšení útočné hry, vytváříme si šance, ale trápí nás produktivita," uvedl Bokša.

"Utkání s Duklou nebude snadné. Narazíme na kvalitního soupeře, který dokázal porazit Plzeň. Uspět ale můžeme bojovností a herním nasazením. A věřím, že tyto vlastnosti hráči před domácím publikem potvrdí," přidal Bokša, jenž naposled koučoval prvoligový zápas v roce 2004 v Mladé Boleslavi.

Kouč Pražanů Luboš Kozel upozornil na to, že Jihlavě se v této sezoně doma daří překvapovat favority. "Sice na tom nejsou dobře co se týče pořadí v tabulce, ale body získali proti Spartě a Jablonci na domácím hřišti. Z tohoto pohledu jsou schopni překvapit v zápase, kde nejsou favoritem. V tomto týdnu navíc změnili trenéra, což přináší vždy novou motivaci," konstatoval Kozel.

Dukla v pondělní dohrávce šestého kola porazila poslední Ostravu 4:1 a po druhé ligové výhře poskočila na deváté místo tabulky. "My jsme doma vyhráli, zvedli si náladu a tu budeme chtít podpořit dobrým výkonem a bodovým ziskem na venkovním hřišti," prohlásil Kozel. Jeho svěřenci však venku v nejvyšší soutěži sedmkrát za sebou nezvítězili a naposledy triumfovali v dubnu právě na půdě Jihlavy (2:1).

Páteční utkání začne v 18:00, hlavním rozhodčím bude Jiří Jech.

Foto: fcvysocina.cz | Zdroj: ČTK

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, trenér, Milan Bokša, Luděk Klusáček, Luboš Kozel, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, FC Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předposlední Jihlava s novým trenérem Bokšou v pátek hostí Duklu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.