Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

FC Vysočina si ze zápasu v Drnovicích veze vítězství. Byla to odměna za tvrdou práci

Zápas s Vyškovem, který hraje zápasy v nedalekých Drnovicích, se pro fotbalisty z Vysočiny začal vyvíjet jako duel loni v květnu, v poločase díky brance Araujo-Wilsona vedli 1:0. Loňský scénář, kdy domácí skóre otočili, se naštěstí neopakoval.

„V první řadě chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří za námi do Drnovic vážili dlouhou cestu. Byli slyšet po celé utkání a byli v těžké bitvě našim dvanáctým hráčem,“ začal hodnocení trenér David Oulehla. Vítězství nad druhým týmem tabulky má svou váhu.

I hráči si vzpomněli na loňský zápas, ve středu se ale podařilo udržet koncentrovanou defenzívu až do konce. „Soupeř prakticky neměl vyloženou příležitost a vypracoval si jen minimum střeleckých situací. Hrozil zejména ze standardek, při nichž vytáhl těžké zákroky gólman Pavel Soukup, který nás dnes opravdu podržel,“ řekl Oulehla k duelu.

Tři utkání v týdnu

Hráčům FC Vysočina pomohlo, že dali první branku utkání. Šancí bylo více, ovšem bez kýženého efektu. „Mužstvo po celé utkání pracovalo a dřelo, vycházelo z pozorné defenzívy do nebezpečných kontrů, z nichž některé si říkali o lepší provedení a navýšení skóre. Místo toho to byly nervy až do samotného konce, který jsme však odehráli zkušeně a velmi důležitou výhru jsme uhájili,“ zhodnotil kouč.

Vyškov sice častěji držel míč, slušně kombinoval, hráči z Vysočiny ale vsadili na hru se čtyřmi obránci a pak se prosadili z brejků. „Hrajeme teď tři utkání v týdnu, tudíž jsme chtěli rozložit zátěž na více hráčů. I proto od začátku nastoupil Shudeiwa, který odvedl velmi dobrý výkon. Další těžký zápas hrajeme už za tři dny, takže prostor na regeneraci je velmi malý,“ vysvětlil Oulehla.


MFK Vyškov – FC Vysočina Jihlava 0:1 (0:1)

Branky: 15. Araujo-Wilson.

Rozhodčí: Rouček – Váňa, Kotalík.

Diváci: 1052.

FC Vysočina: Soukup – Chytrý, Piško, Vedral, Farka – Pešek, Shudeiwa (68. Lacko) – Křehlík (78. T.Svoboda), Šancl (78. Selnar), Franěk (68. Ogiomade) - Araujo-Wilson (88. Sagna).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, MFK Vyškov, Drnovice, výhra, David Oulehla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FC Vysočina si ze zápasu v Drnovicích veze vítězství. Byla to odměna za tvrdou práci | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.