Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jarní výkop FC Vysočina obstará duel proti juniorce Sigmy Olomouc, hráči jsou natěšení

Pondělí 4. března netrpělivě očekávají fotbalisté jihlavského klubu FC Vysočina i jejich fanoušci. Dlouhá zimní pauza v druhé lize končí.

V úvodním duelu jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY budou fotbalisté z Vysočiny hrát proti juniorce Sigmy Olomouc. Oba týmy dělí po podzimu v tabulce jen pět bodů, poslední dva duely vyšly lépe pro klub z Jihlavy.

Sestava klubu z Hané je nejistá, soupeři v tom ale nevidí problém. „Chceme se soustředit na naši hru. Důraz budeme klást na intenzitu hry a taktickou připravenost, přičemž tyto aspekty budeme chtít sladit s individuálními výkony,“ uvedl asistent trenéra Vojtěch Lampíř.

„Věřím tomu, že současný mladý tým má kvalitu na to, aby se pohyboval v horních patrech tabulky."
kouč prvního týmu David Oulehla

Netradiční pondělní termín souvisí s tím, že v Olomouci chtějí po sobotním ligovém utkání pošetřit trávník na stadionu. V FC Vysočina tomu přizpůsobili tréninkový cyklus, na hráčích už je vidět natěšení na ostré zápasy.

Co se sestavy týká, někteří se už vrátili po zranění, je však jisté, že nebude k dispozici zraněný Křivánek a též trojice pykající za karty – Araujo-Wilson, Tureček a Vedral.

Předseda představenstva a sportovní ředitel klubu Lukáš Vaculík má cíl pohybovat se na jaře v horních patrech tabulky. „Určitě bychom chtěli atakovat nejvyšší příčky,“ prohlásil.

Optimistou je také kouč prvního týmu David Oulehla. „Věřím tomu, že současný mladý tým má kvalitu na to, aby se pohyboval v horních patrech tabulky. Výhodu vidím v šíři kádru a zastupitelnosti hráčů na jednotlivých postech. V kádru je opravdu zdravá konkurence,“ pochvaluje si.

Vůbec jednoduchá nebyla otázka, koho ze tří vyrovnaných gólmanů určit jako jedničku. Volba nakonec padla na Ondru Mastného, který se vrátil ze zahraničního angažmá. „Dvojkou bude zkušenější Pavel Soukup. Role třetího brankáře vyšla na Adama Jágrika, pro kterého bychom rádi našli zajímavé jarní hostování, během nějž by měl pravidelné zápasové vytížení,“ popsal Vaculík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Javůrková (FC Vysočina) | Zdroj FC Vysočina

Štítky FC Vysočina Jihlava, SK Sigma Olomouc, Lukáš Vaculík, David Oulehla, Vojtěch Lampíř, 2. česká fotbalová liga, Haná, fotbal, jarní část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní výkop FC Vysočina obstará duel proti juniorce Sigmy Olomouc, hráči jsou natěšení | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.