Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Udrží se Vysočina v popředí tabulky? V sobotu zavítá na hřiště neporažené Vlašimi

V sobotu dojde ve Vlašimi k zajímavému duelu dvou celků s nízkým věkovým průměrem, které by chtěly atakovat přední příčky tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Dosud neporažená pátá Vlašim od 17 hodin v 8. ligovém kole přivítá svého souseda v tabulce – čtvrtou Vysočinu Jihlava.

Duel měl být zajímavou konfrontací dvou shodně devatenáctiletých šestigólových kanonýrů, kteří náleží k objevům druholigového podzimu. Slávistický host Ebrima Singhateh měl poměřit střelecké síly s jihlavským Lukášem Filou, ovšem brání mu v tom trest za obdržené 4 žluté karty. Přitom právě střelecká potence Singhateha představuje zásadní vklad k vydařenému vlašimskému vstupu do nového ročníku. A nebýt domácích remíz s Chrudimí a Vyškovem, tak mohl být tým kouče Martina Hyského v tabulce ještě výše.

Vždyť v úvodním kole dokázal remizovat na Zbrojovce a v posledních 3 kolech si připsat plných 9 bodů za výhru v Prostějově, s Příbramí a na Žižkově. Lze očekávat, že v sobotu Vlašim půjde za potvrzením tříbodového zisku z Viktorky a prodloužením své vítězné série.

Kouč David Oulehla vedl jihlavský tým na konci května v posledním kole minulé sezóny, v němž Vysočina na svém stadiónu Vlašim rozstřílela 5:0 a potvrdila své setrvání ve II. lize. Poznatky z tohoto utkání však lze čerpat jen těžko, neboť kádr Sellier & Bellot v létě tradičně prošel dramatickou proměnou a zdánlivě velkým oslabením.

Vždyť tým opustili lídři ofenzívy Suchan (České Budějovice) a Smejkal (z Jablonce přestoupil do Brna), skončilo hostování Klokanů Valy a Vilotiće, karvinského Svobody a též teplického Křišťana. Na prvoligové štace zamířili hosté ze Slavie – Halinský (Pardubice), Rigo (Ostrava) a Horský (Liberec).

Prakticky všechny letní posily představují hosté ze Slavie Praha. Krom již zmíněného Singhateha jsou jimi Křičfaluši, Štěpán Beran, Šmiga, Šimeček, Labík, Šubert a gólman Vágner, přičemž u některých jde o pokračování jarní hostovačky. Ze škatulky slavistických příchodů vybočuje brazilský ofenzivní hráč Tavares, jenž dorazil na hostování z klubu Capivariano, a čerstvou posilou je hostování beka Sanneha z ostravského Baníku.

Po sestupu rezervy Slavie do ČFL lze Vlašim opět označit za farmu sešívaných. Jak sílu a kvality našeho nadcházejícího soupeře vnímá asistent trenéra Vojtěch Lampíř? „Vlašim má ve svém kádru mají spoustu mladých talentovaných hráčů. Lze říci, že se snaží o útočný, kombinační a atraktivní fotbal, míč dávají rychle od nohy a hra se u nich přelévá nahoru – dolů. Myslím si, že by nám to mohlo vyhovovat oproti týmům, které se spíše snaží vycházet z defenzívy a nakopávat dlouhé balóny. Přitom však musíme upozornit i na kvalitní defenzívu Vlašimi, která dosud inkasovala jen 7 branek a dvakrát ze tří posledních utkání udržela nulu. Navíc má náš nadcházející soupeř velmi dobrou aktuální formu.“

Do posledních dvou duelů – páteční liga s Chrudimí a úterní pohár v Nespekách – nasadila Vysočina dvě zcela odlišné základní jedenáctky. Lze očekávat, že odpočinutá páteční sestava nastoupí ve Vlašimi nebo si v MOL Cupu některý fotbalista řekl o zařazení do základu? „Určitě to není tak, že by v Nespekách hrála jedenáctka náhradníků. Stejně tak není vůbec jisté, že ve Vlašimi nastoupí stejná sestava jako s Chrudimí. Je dost dobře možné, že se některý z fotbalistů pohárové sestavy představí v základu i sobotu. Uvidíme, jak se kluci předvedou ve zbývajících trénincích tohoto týdne. Není vyloučeno, že Vlašim překvapíme a vsadíme na jiné rozestavení. Hlavně se ale musíme zase soustředit na naši hru a každý detail, který zápas přinese,“ upozornil Lampíř.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Vlašim, druhá liga, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udrží se Vysočina v popředí tabulky? V sobotu zavítá na hřiště neporažené Vlašimi | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.