Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Vysočina ovládla šlágr kola, souboj s Táborskem o čelo tabulky rozhodl hattrickem Fila

Fotbalová Vysočina pokračuje ve vydařeném vstupu do druholigového ročníku. V souboji o čelo tabulky porazila v domácím prostředí dosud neporažené Táborsko 3:0. Lví podíl na tříbodovém zisku má domácí Lukáš Fila, který zaznamenal všechny branky svého celku.

Úvod patřil hostům, domácí se do hry dostali až ve druhé destiminutovce. První větší příležitost mělo Táborsko, kdy měl Djordjič šanci jít sám na bránu, ovšem míč si předkopl příliš daleko, tudíž mu uzmul brankář Soukup. O chvilku později se připoměnli i Jihlavští, když se ve vápně k zakončení dostal Fila, jehož střelu vytěsnil brankář a následná dorážka šla mimo.

Ve 28. minutě se ale Fila už radovat mohl, když se nejrychleji dostal k dorážce Selnarovy střely. Stejný hráč Pastornického překonal ještě ve 42. minutě, když si hezky naběhl na centr Selnara a hlavou usměrnil míč přesně k tyči - 2:0. 

Táborsko začalo druhý poločas aktivněji, ale opět rychle inkasovalo. Na 3:0 zvyšoval lobem po průnikovce Lacka opět skvěle disponovný Fila. Ten mohl přidat i čtvrtý gól, brankář hostů byl ale proti. Táborsko, které toužilo po zdramatizování zápasu, si vybudovalo územní převahu a po faulu Lacka dostalo skvělou možnost na snížení, penaltu Dordiče však v 79. minutě lapil Soukup. Od tohoto momentu se zápas spíš už jen dohrával.

FC Vysočina Jihlava - FC SILON Táborsko 3:0 (2:0)

Branky: 28., 42. a 49. Fila.

Rozhodčí: Krejsa – Váňa, Vodrážka. Diváci: 700.

Vysočina: Soukup – T. Svoboda, Tonbul, Vedral, Farka (88. Chytrý) – A.Pešek, Lacko – Fila (88. Ogiomade), Tureček (75. Křehlík), Selnar (75. T. Franěk) – Araujo-Wilson (64. Tall).

Táborsko: Pastornický – P.Plachý, Koné, Novák, Tusjak – Bláha (64. Foltyn), Kateřiňák – Dordić (81. Sylla), Skopec (53. Sojka), Zeman (53. Varačka) – Šašinka (53. J. Mach).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Javůrková, FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Táborsko, fotbal, druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina ovládla šlágr kola, souboj s Táborskem o čelo tabulky rozhodl hattrickem Fila | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.