Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Povinnost splněna, Vysočina veze z Havlíčkova Brodu výhru 8:0 a postup do druhého kola MOL Cupu

Jihlavští fotbalisté dokázali potvrdit roli favorita a vezou si z půdy divizního Havličkova Brodu postup v MOL Cupu za vysokou výhru 0:8. Hned třikrát se Tall, po dvou brankách přidal kapitán Vedral, jednou se trefil Miška, Franěk a Ogiomade.

Kvalitativní rozdíl dvou soutěží byl od začátku patrný, Jihlava se poměrně snadno dostávala do šancí a vstřelení první gólu byla pouze otázka času. Jako první rozvlnil síť ve 21. minutě Tall, který využil předchozí Křehlíkovo sklepnutí. Stejný hráč měl jednoduchou práci v 31. minutě po uvolnění od Fraňka, to zvyšoval na 0:2.

Po změně stran Jihlava ještě přidala. V 53. minutě proměnil chladnokrevně penaltu kapitán Vedral, který se radoval i o dvanáct minut později, když zužitkoval nadýchaný Fraňkův centr. O dalších deset minut později hlavičkoval Tall do tyče a u dorážky byl nejdřív Miška, který upravil na 0:5. Tall se však hattricku nakonec dočkal v 80. minutě, když v úniku obešel brankáře a pohodlně zasunul do prázdné branky. Poslední dvě branky zápasu zaznamenali Franěk a Ogiomade.

„Utkání bylo velmi kvalitní ve skvělé fanouškovské kulise. Hráli jsme trpělivě, kvalitně a z toho vyplývalo hodně šancí na vstřelení branky. V druhé půli jsme to už jen potvrzovali a nakonec je z toho vysoká výhra. Hráče musím dnes za výkon pochválit, soupeř byl velmi běhavý a nepříjemný a proto jsme s předvedenou hrou spokojeni,“  řekl trenér Vysočiny David Oulehla k průběhu zápasu.

FC Slovan Havlíčkův Brod - FC Vysočina Jihlava 0:8 (0:2)

Branky: 23., 32. a 82. Tall, 53. (pen.) a 65. Vedral, 76. Miška, 88. Franěk, 90. Ogiomade.

Rozhodčí: Bělák – Podaný, Dohnálek.

Havlíčkův Brod: Konrád – Dejl (C) (87. Pecen), Pabousek, Hloušek, Cakl, Fikar, Válek, Víšek, Novák (87. Balliš), Panský (63. Piskač), Dočkal 

FC Vysočina: Jágrik – Miška, Chytrý, Sládek, Vedral (C) (71. Haala), Peřina (46. Farka), Ogiomade, Franěk, Vítek, Křehlík (65. Křivánek), Tall.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Pelhřimov, MOL Cup, fobal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povinnost splněna, Vysočina veze z Havlíčkova Brodu výhru 8:0 a postup do druhého kola MOL Cupu | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.