Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalová Vysočina si oddychla, po vysoké výhře nad Vlašimí zůstává druholigová

Druhá fotbalová liga zůstává i pro příští ročník v Jihlavě. Rozhodlo o tom vysoké vítězství 5:0 nad Vlašimí v posledním kole. Sezónu plnou výkyvů nakonec Vysočina zakončila na třinácté příčce.

Jihlava měla výborný vstup do zápasu, ve 3. minutě minutě se do odraženého míče opřel Křehlík a utěšenou střelou o břevno rozvlnil vlašimskou síť. Vyrovnaná hra se jinak odehrávala zejména ve středu pole. Hosté měli několik náznaků, ale v zakončení si nepočínali vůbec dobře. V asi nejslibnější příležitosti skočil Horskému do střely domácí obránce.

V domácím dresu byl hodně vidět Araujo-Wilson. Jednu střelu vůbec netrefil, druhou mu srazila vlašimská obrana. Smutnit ale nemusel, ve 30. minutě hlavičkoval přesně po vynikajícím centru Křehlíka – 2:0.

Druhý poločas se změnil v jihlavskou exhibici. Domácí se byli při chuti a hned po obrátce se dostávali do nebezpečných zakončení. Vyloženou šanci promarnil Svoboda, poté se na malém vápně dobře nezorientoval Araujo-Wilson a nebezpečnou střelu Lacka vyrazil brankář na roh. V ojedinělé, ale velké příležitosti Vlašimi se zjevil John, ale branku vůbec netrefil.

Velkou příležitost na druhé straně promarnil i Araujo-Wilson, ale chuť si spravil v 61. minutě, kdy bombou pod břevno definitivně rozhodl, že tři body a druhá liga zůstanou v Jihlavě. Poté mohl zvýšit Svoboda, trefit branku ale nedokázal.

Hattrickem mohl potěšit publikum Araujo-Wilson, kromě brankáře ale přehodil i branku. To domácím nevadilo, jejich čtvrtý gól v samostatném úniku zaznamenal Selnar v 69. minutě. Na konečných 5:0 upravil v 89. minutě Ogiomade překvapivou střelou z úhlu.

FC Vysočina Jihlava - FC Sellier & Bellot Vlašim 5:0 (2:0)

Branky: 3. Křehlík, 30. Araujo-Wilson, 61. Araujo-Wilson, 69. Selnar, 89. Ogiomade.

Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Volf. Diváci: 1253.

Jihlava: Soukup – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Piško – Tureček (76. Šancl), Lacko (C) – Křehlík (88. Křivánek), Selnar (76. Ogiomade), L. Fila (76. Vítek) – Araujo-Wilson (88. Tall).

Vlašim: Kolář – Musil (46. Heppner), D. Vala II, Halinský (41. Nogha), Kulhánek – Smejkal, Suchan (C), Rigo (71. Šimeček), Onije (52. Křišťan), Horský – Biegon (46. John).

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky Vysočina Jihlava, Vlašim, druhá liga, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Vysočina si oddychla, po vysoké výhře nad Vlašimí zůstává druholigová | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.