Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Vysočinu Jihlava sužuje před sobotním utkáním na Spartě početná marodka

Po reprezentační přestávce se o víkendu znovu rozběhne ePojisteni.cz liga. Nadcházející 10. kolo nejvyšší soutěže bude ve znamení populárního projektu „Víkend otců", ovšem fanoušci FC Vysočina si tentokrát jeho výhod neužijí. Jihlavský tým totiž v neděli 16. října nastoupí na horké letenské půdě proti Spartě Praha. Duel vypukne v 15:00 hodin v přímém přenosu O2 TV Sport.

Poslední představení FC Vysočina na Letné není starého data. V posledním kole uplynulého ročníku Jihlava na Spartě vybouchla 5:0, když střelecky exceloval kanonýr Lafata. Nejen díky této čerstvé vzpomínce nepojedou jihlavští do Prahy v dobrém rozpoložení. Po devátém ligovém kole stále čekají na první výhru a s pouhými čtyřmi body náleží až na 15: příčku tabulky. Ovšem ani Sparta nyní neprožívá ideální období. Stíhá ji rozsáhlá marodka, tým nevyhrál ve čtyřech ligových duelech v řadě a po domácí prohře v derby byl odvolán trenér Zdeněk Ščasný, kterého prozatím nahradil David Holoubek, šestatřicetiletý rodák z Humpolce. Právě s ním na lavičce Sparta v poslední době zažila i opojné pocity, když v Evropské lize po zásluze zdolala slavný Inter Milán.

Jak jihlavské šance v nedělním utkání vidí kouč Michal Bílek? Platí, že proti Spartě jeho tým nemá co ztratit? „Víme, v jaké se nacházíme situaci. Bodů nemáme mnoho, tudíž přestože jedeme na Spartu, tak tam míříme s cílem bodovat."

Na Letné jste strávil krásné a úspěšné časy jako hráč i trenér, tudíž je pro Vás nadcházející duel jistě specifický. Dýchne na Vás nostalgie? „Ve Spartě jsem byl od sedmi let a zažil jsem tam spoustu krásných chvil, takže na Spartu vzpomínám vždy v dobrém. Nepochybně stále platí, že pro každého hráče i trenéra představuje svátek zahrát si na Letné. Věřím, že to pro nás v neděli bude úspěšné odpoledne," prohlásil držitel sedmi hráčských a dvou trenérských titulů v barvách Sparty.

Jak vnímáte současnou hru a formu Sparty? „Náš nadcházející soupeř nedávno vyměnil trenéra. Sparta poté pod vedením kouče Holoubka sehrála vynikající utkání proti Interu Milán a následně měla vyhrát v ligovém utkání v Brně. Naposledy v okleštěné sestavě s řadou mladých hráčů zvládla pohárové utkání v Českých Budějovicích. Hraje teď běhavý fotbal, na který se musíme dobře připravit," upozornil lodivod FC Vysočina.

Letenské trápí poměrně rozsáhlá marodka, ovšem starosti se složením sestavy má i Vysočina. Které fotbalisty v neděli budete s určitostí postrádat? „Sparta má několik hráčů, kteří jsou ze zdravotních důvodů mimo, ale my jsme ve stejné situaci. A možná je to pro nás větší ztráta, než pro Pražany, protože jejich kádr je širší. My s určitostí budeme postrádat dlouhodobě zraněné Šuleka a Kryštůfka. Nemocný je Štěpánek a k dispozici zatím nejsou ani Urblík s Novotným. V týdnu navíc netrénovali Rabušic a Tlustý. Máme tedy dost svých starostí," uzavřel svůj komentář Michal Bílek.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky AC Sparta Praha, FC Vysočina Jihlava, trenér, Letná, FC Internazionale Milano, David Holoubek, Michal Bílek, Evropská liga UEFA, Zdeněk Ščasný, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu Jihlava sužuje před sobotním utkáním na Spartě početná marodka | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.