Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočině se první jarní zápas nepovedl, lídr z Brna si odvezl výhru 0:3

Vysočině se první jarní zápas nevydařil, zato brněnská Zbrojovka dál sprintuje do nejvyšší soutěže. V páteční předehrávce 18. kola se naplnily papírové předpoklady, jihomoravský tým si po zkušeném výkonu odváží z Vysočinu výhru 0:3. Brno má v čele tabulky již dvanáctibodový náskok, Jihlavě náleží průběžné 11. místo.

Úvod utkání se však vedl ve jménu oťukávání, pěkných akcí nebo šancí bylo poskrovnu. Jako blesk z čistého nebe pak přišla povedená střela hostujícího Blechy ze 34. minuty. Host ze Slavie ustál souboj před vápnem soupeře a zamířil přesně, jihlavský brankář Vejmola ani nezareagoval. Na kopačky brněnských hráčů se dostala jistota a zbytek poločasu se již odehrál v jejich režii. 

Do druhého dějství vstoupila Vysočina aktivněji, výsledkem útočných snah však byly pouze zblokované střely. To, že se hra otevřela, Zbrojovce vyhovovalo. V jedné z brejkových situací si Přichystalovu pobídku srazil do vlastní sítě Lacko. Opaření domácí zanedlouho inkasovali potřetí, v 76. minutě ztrestal jihlavský prohřešek precizně proměněnou penaltou Řezníček, který se tak osamostatnil v tabulce střelců. Vysočina se snažila alespoň o čestný úspěch, přáno jí ale nebylo. 

FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno 0:3 (0:1)

Branky: 34. Blecha, 62. Lacko (vl.), 76. Jakub Řezníček (pen.).

Rozhodčí: Kvítek – Novák, Černoevič. Diváci: 593.

Jihlava: Vejmola – Křišťál, D. Krčík, T. Vlček, T. Svoboda – Selnar (63. Fila), Lacko (C), Tureček (68. Tall), Křivánek (46. Belaid) – Ritter (79. Peřina), Vedral (79. L. Arroyo).

Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Texl (84. Hlavica) – M. Ševčík (79. Ad. Čermák), A. Fousek (27. Hladík), Blecha (84. Štepanovský), Přichystal (79. Nečas) – Jakub Řezníček (C).
 

Ohodnoť článek

Foto Martin Tajč, FC Zbrojovka Brno

Štítky Vysočina Jihlava, Zbrojovka Brno, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, Jakub Řezníček, SK Slavia Praha, Jan Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočině se první jarní zápas nepovedl, lídr z Brna si odvezl výhru 0:3 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.