Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina v sobotu vstoupí do jarní části soutěže, představí se na hřišti pražské Dukly

První jarní zápas je za dveřmi! FC Vysočina vstoupí do druhé části sezóny venkovním zápasem s Duklou Praha. V duelu s průběžně osmým celkem druhé ligy může jihlavský tým využít i nové posily Tijaniho Belaida a Matyáše Písačku. Zápas začíná v sobotu ve 14:30.

Vysočina na podzim odehrála jen patnáct utkání, tedy o jedno méně než většina jejích soupěřů. S bilancí pěti výher, pěti remíz a pěti porážek jí patří dedáté místo tabulky. Sobotní soupěř Dukla Praha má 24 bodů a bere prozatímní osmé místo.

První jarní duel 17. kola bude mít výkop na stadionu Juliska v sobotu 5. března ve 14:30, přestože se mělo původně začít v 10:15. Důvodem jsou nízké ranní teploty a s nimi spojený stav hrací plochy.

Podle předsedy představenstva a sportovního ředitele je FC Vysočina na zápas připravená. “Cítíme se dobře, těšíme se. První kola jsou specifická,” uvedl Lukáš Vaculík s tím, že po dlouhé zimní přípravě nikdo neví, v jaké formě kdo nastoupí. “Liga se rozjíždí, čekáme vyrovnaný zápas, který chceme samozřejmě vyhrát,” přiblížil Vaculík.

Největší posilou v jihlavském týmu je Tijani Belaid. Jde o hráče, který prošel světovými kluby jako jsou například Inter Milán nebo domácí Slavia Praha. V prvním zápasu jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY tedy bude napjatě sledovaným nováčkem. “Od jeho účasti v jarní části si slibujeme, že mladému týmu předá spoustu zkušeností,” uzavřel sportovní ředitel klubu s tím, že věří ve významnou roli šikovného středopolaře.

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Dukla Praha, fotbal, druhá liga, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Lukáš Vaculík, FC Internazionale Milano, SK Slavia Praha, 2. česká fotbalová liga, Tijani Belaid, Juliska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina v sobotu vstoupí do jarní části soutěže, představí se na hřišti pražské Dukly | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.