Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina si čtvrtfinále MOL Cupu nevybojovala, na Bohemians padla 1:0

Fotbalisté Bohemians 1905 potvrdili roli favorita a Jihlavští se tak vracejí domů bez vidiny čtvrtfinále tuzemského poháru. K výhře Klokanům stačilo proměnit jeden ze dvou pokutových kopů – ve 31. minutě ten první zahodil Novák, ale po přestávce z další penalty rozhodl Květ. Jihlavští byli dnes bohužel téměř bezzubí a nedokázali tak nad Bohemkou zvítězit ani ve třináctém vzájemném utkání.

Úvodní šanci zápasu si Vysočina připsala už ve 4. minutě z rohového kopu. Poté už ale prvnímu poločasu dominovali Bohemians. Klíčovou postavou jihlavského týmu byl brankář Adam Jágrik, který měl ve vápně spoustu práce.

Ve 22. minutě zabránil téměř jistému vedení týmu z Vršovic, když zblízka dorážel Matěj Koubek. Míč ale poslal pouze do hostujícího gólmana a neprolomil nulu na kontě domácích.

Po půlhodině hry se do průniku mezi dva stopery vydal znovu mladík Koubek, kterého srazil Róbert Štefánek a rozhodčí Tomáš Klíma nařídil penaltu. K ní se postavil Vojtěch Novák, střelu ale poslal vysoko nad bránu až mezi fanoušky.

Podruhé to již bylo s proměněním pokutového kopu lepší. V 54. minutě vnikl do šestnáctky Vysočiny Martin Nový a po souboji upadl na trávník, načež dostali domácí po verdiktu arbitra možnost na reparát. Květ nezaváhal, poslal míč k tyči a Bohemians vedli.

Domácí i nadále utkání kontrolovali a Jihlava směrem dopředu nepředvedla skoro nic. Definitivní pečeť na postup Vršovických mohl dát 20 minut před koncem Jakub Fulnek, střelu hlavou z rohového kopu ale na brankové čáře zastavil Tomáš Vlček.

Bohemka utkání dovedla do vítězného konce a pokračuje v pohárové jízdě. Jihlavští se vracejí na Vysočinu poraženi. Z prohry se však musí rychle oklepat, protože hned v neděli je čeká další ligový duel, a to proti Viktorce Žižkov.

FC Bohemians 1905 - FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Gól: 55. Květ (pen.).

Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Slavíček. Diváci: 1095.

Bohemians 1905: Bačkovský – Dostál, Köstl, Krch /C/, Vondra – Květ (90.+3 Ugwu), Ljovin, Hronek (77. Jindřišek), Nový (69. Fulnek) – Novák (77. Vacek), Koubek (77. Keita).

FC Vysočina: Jágrik – Vlček, Štefánek, Pojezný, Peřina (57. Arroyo) – Křišťál, Ritter (77. Fila), Tureček, Selnar (46. Shudeiwa) – Křivánek, Vedral /C/.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Bohemians 1905, fotbal, MOL Cup, FC Vysočina Jihlava, Vojtěch Novák, čtvrtfinále, Matěj Koubek, Tomáš Klíma, Tomáš Vlček, Martin Nový, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina si čtvrtfinále MOL Cupu nevybojovala, na Bohemians padla 1:0 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.