Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Cenné body z Prostějova. Vysočina si druhou výhrou v řadě upevnila střed tabulky

Fotbalová Vysočina slaví druhou výhru v řadě. Na domácí vítězství s Třincem navázala bodovým ziskem ze hřiště Prostějova, třetího týmu soutěže. Jihlava si ve vyrovnané tabulce upevnila devátou příčku a dokázala se vzdálit sestupovému pásmu.

Jihlava začala na Hané aktivně, Patrák se však ještě zastřeloval. Lépe se v 18. minutě dařilo Štefánkovi, který si našel od tyče odraženou Ritterovu střelu a uklidil ji k tyči - 0:1. Domácí však poměrně rychle vyrovnali, když se po standardce opřel do míče Kopřiva a jeho prudká střela skončila až v síti. Přesto mohl poločas vyhrát Jihlavští, Patrák však byl v dobré šanci tísněn.

Zkraje druhého poločasu mohl naopak jít do vedení Prostějov, Zlatohlávek však zblízka pálil do gólmana Lancmana. A Vysočina vzápetí trestala - přímý kop propadl v 50. minutě k Červovi, který před prázdnou brankou našel skluzujícího Vedrala - 1:2. Dokonce do dvoubrankového vedení poslal hosty špatně hlídaný Klobása, který se prosadil povedeným halfvolejem.

Podobnou nedůslednost však v 78. minutě předvedla i Jihlava, která nechala snížit Juráska na 2:3. Vysočinu mohl uklidnit zase Klobása, v obrovské příležitosti však jen nechal vyniknout Muchu. Pečeť na jihlavské vítězství tak přinesl až Selnar v nastveném čase, které z dálky trefil prázdnou branku soupeře a upravil na konečných 2:4.  

1. SK Prostějov - FC Vysočina Jihlava 2:4 (1:1)

Branky: 25. Kopřiva, 78. Jurásek – 18. Štefánek, 50. Vedral, 71. Klobása, 90+4. Selnar.

Rozhodčí: Dorušák – Hájek, Hurych.

1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (59. Sečkář), Bala, Schuster (31. Stříž), Sus (C) – Koudelka, Omale, Kopřiva (75. Dittmer), Zapletal (31. Jurásek) – Zlatohlávek (59. Spáčil), Píchal.

FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál (73. T. Svoboda), Štefánek, T. Vlček, Peřina – Lacko (C) (86. Tureček), Červ – Ritter, Shudeiwa (86. Selnar), Patrák (61. Klobása) – Vedral.
 

Ohodnoť článek

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky Vysočina Jihlava, Prostějov, druhá liga, fotbal, FC Vysočina Jihlava, 1. SK Prostějov, Třinec, Haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenné body z Prostějova. Vysočina si druhou výhrou v řadě upevnila střed tabulky | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.