Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Peter Šulek pokračuje v kádru FC Vysočina, s Jihlavou se naopak loučí Tomáš Marek

Druhý týden letní přípravy FC Vysočina přinesl dvě informace z kádru jihlavského prvoligového kádru. V něm nadále pokračuje střední záložník Peter Šulek. Naopak definitivně se rozhodlo o ukončení působení defenzivního fotbalisty Tomáše Marka, jemuž v Jihlavě k 30.6.2016 skončí kontrakt.

Pokračování jihlavské mise středopolaře Petera Šulka (nar. 21.9.1988) nepochybně představuje pozitivní informaci. Tento slovenský fotbalista na Vysočině působí od konce srpna 2014, přičemž od té doby nastoupil do 44 zápasů, v nichž střelil 3 branky. Zejména v uplynulém ročníku, v němž ve 24 duelech odehrál 1948 minut, se zařadil mezi klíčové hráče týmu. Nejčastěji se pohyboval v pozici defenzivně laděného středního záložníka, ovšem své si odehrál na postu levého beka či levého záložníka.

„Tomáši Markovi jsme v dubnu avizovali, že nejsme rozhodnutí, zda od 1. července přistoupíme k prodloužení jeho končící smlouvy. Konečný verdikt v nás uzrál v tomto týdnu, kdy se nám podařilo dotáhnout většinu nových příchodů do našeho kádru, jenž prochází významnou letní proměnou,“ uvádí Milan Bokša, sportovní manažer FC Vysočina.

„Tomášovi náleží velké poděkování za služby, které FC Vysočina odvedl. Na jeho výkony byl vždy spoleh a náležel i k lídrům kabiny. Ještě na podzim patřil mezi opory a v řadě duelů pomohl k cenným bodovým ziskům. Bohužel, léčba zranění ze zimní přípravy mu neumožnila adekvátně zabojovat o místo v jarní sestavě. S ohledem na jeho perspektivu a především na skutečnost, že se nám podařilo plánované letní doplnění týmu, jsme se nakonec rozhodli, že jeho čtyřleté působení v Jihlavě už nebude pokračovat," uzavírá Bokša.

Na Jihlavu budu vzpomínat jenom v dobrém, říká Tomáš Marek

Tomáš Marek (nar. 20.4.1981) do Jihlavy přišel s postupem do nejvyšší soutěže v létě 2012, do premiérového prvoligového utkání v dresu FC Vysočina ale kvůli zranění zasáhl až v únoru 2013. Od té doby si za Jihlavu připsal 74 startů, v nichž zaznamenal 3 branky. 

„Na Jihlavu budu vzpomínat jenom v dobrém, neboť klub mne záhy po mém příchodu podržel při nepříjemné zranění plotýnek. Měl se mnou trpělivost a poté mi dal šanci prokázat své kvality v ligových zápasech. V Jihlavě jsem našel výborně fungující klub, který by si jistě zasloužil, aby se v budoucnu pohyboval i na vyšších příčkách, než je „jen" desátá pozice v nejvyšší soutěži," zdůraznil bývalý kapitán FC Vysočina.

Vybavíš si nějaké zápasy v jihlavském dresu, které ti na delší dobu utkví v paměti?
Jistě k nim náleží domácí duely proti Plzni, Slávii či Spartě, které vždy měly parádní kulisu, a mnohdy jsme v nich proti favoritovi dokázali uspět.

Jak se vyvíjela jednání s vedením klubu ohledně případného pokračování kontraktu v FC Vysočina?
Někdy v dubnu mi bylo naznačeno, že má další jihlavská perspektiva je nejistá a bude se odvíjet od letních změn v kádru. Sám jsem cítil, že má situace je s ohledem na vleklé jarní zranění složitá a navíc se vedení rozhodlo tým pozměnit. Koncem mého působení v Jihlavě tedy nejsem překvapen.

Kam povedou tvé další fotbalové kroky?
V Jihlavě budu trénovat do konce smlouvy, tedy do 30. června, a poté bych se chtěl zapojit do kempu České asociace fotbalových hráčů. Jsem zdravý, chuť do fotbalu mi nechybí a chtěl bych být dobře připravený na novou nabídku z I. či II. ligy. Rozhodně ještě nechci zamířit do nižších soutěží.

Co bys rád sdělil závěrem?
Na místě je rozhodně poděkování vedení klubu za šanci, kterou mi v Jihlavě a dali a za krásné 4 roky. Rád bych ocenil i přízeň a podporu fanoušků FC Vysočina.  

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, Tomáš Marek, Peter Šulek, úraz, fotbal, soutěž, Milan Bokša, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peter Šulek pokračuje v kádru FC Vysočina, s Jihlavou se naopak loučí Tomáš Marek | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.