Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Do zítřejší letní přípravy s FC Vysočina vstoupí i dvacetiletý Jan Záviška

Ve středu 15. června fotbalisté FC Vysočina vyběhnou k prvnímu tréninku letní přípravy. Na travnaté ploše stadionu v Jiráskově ulici nebude v jejich středu chybět ani dvacetiletý krajní záložník Jan Záviška. Odchovanec Hlinska, Chrudimi a pražské Sparty by v Jihlavě měl podepsat profesionální kontrakt.

„Od Sparty jsme obdrželi povolení, aby s námi Záviška začal trénovat. Nyní máme prostor k tomu, abychom dořešili jeho přestup z letenského klubu. Honza se neprosadil do nabitého kádru prvního týmu Sparty, ovšem my v něm z hlediska FC Vysočina vidíme velkou perspektivu. Jde o rychlostního a velice pracovitého hráče se smyslem pro kombinaci. Oceňujeme na něm i jeho charakter," charakterizoval talentovaného hráče Milan Bokša, sportovní manažer FC Vysočina.

Jan Záviška (*21.8.1995) s fotbalem začínal v Hlinsku. Po pěti letech odešel do Chrudimi, odkud v roce 2010 zamířil do dorosteneckých týmu Sparty Praha. Od ročníku 2012/13 naskakoval do zápasů Juniorské ligy a letenského „béčka" v ČFL. V létě 2014 odešel na roční hostování do druholigových Pardubic, kde si připsal 21 startů a vstřelil 2 góly. Ve skončeném ročníku se významně podílel na sparťanském triumfu v Juniorské lize (32 utkání / 6 branek) a jednou oblékl dres letenského „áčka", když odehrál odvetné utkání semifinále MOL Cupu proti Jablonci.

Tisková zpráva | Foto www.sparta.cz | Zdroj FC Vysočina

Štítky FC Vysočina Jihlava, Jan Záviška, AC Sparta Praha, Chrudim, Hlinsko, Juniorská liga, Milan Bokša, Česká fotbalová liga, FK Baumit Jablonec, MOL Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do zítřejší letní přípravy s FC Vysočina vstoupí i dvacetiletý Jan Záviška | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.