Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nespokojený trenér Bokša shání posily, podzimní část se fotbalistům příliš nevydařila

Trenér jihlavských fotbalistů Milan Bokša není po podzimní části první ligy spokojen s výkony týmu a s tím souvisejícím čtrnáctým místem v celkové tabulce. Vysočina má jen jednobodový náskok na předposlední Olomouc, a na jaře ji tak čeká boj o záchranu.

Vedení klubu proto již na začátku zimní přestávky usilovně pracuje na získání posil, do týmu by mělo přijít až pět nových hráčů. V jednání je návrat Tomáše Kučery z Plzně, kde na podzim odehrál jen šest utkání. Přijít by měl také levý obránce Jani Urdinov, který patří do makedonské reprezentace, a z Jablonce Petr Hronek, jenž na podzim hostoval v druholigové Vlašimi.

Chtěli jsme se vyhnout loňským problémům. Nepodařilo se to, jsme na tom po podzimu stejně. Čeká nás boj o záchranu,“ uvedl trenér Bokša, který je současně sportovním ředitelem jihlavského klubu.

Přivedeme v zimní přestávce čtyři až pět nových hráčů, které jsme dlouhodobě sledovali. Měli by nám pomoci k výkonnostnímu zlepšení,“ dodal kouč, který řeší i případné prodloužení kontraktů. Ty v létě končí nejlepšímu střelci týmu Murisi Mešanovičovi, Janu Hanušovi, Ondřeji Šourkovi a Jiřímu Krejčímu.

S Mešanovičem jsme na prodloužení smlouvy domluveni. Chybí už jen podpis jeho manažera. S Hanušem jsme už kontrakt prodloužili. Šourek byl dlouhodobě zraněn. Do sestavy naskočil v posledních čtyřech zápasech, které jsme neprohráli,“ poznamenal Bokša.

V podzimní části, která se klubu FC Vysočina příliš nevydařila, trenéra zklamaly dva zápasy. Prvním byla prohra v Praze s Bohemians 1905 a dále pak debakl v Mladé Boleslavi 1:6. „V obou zápasech jsme přitom vedli. Kdybychom zápas v Praze zvládli, naše situace by byla ještě mnohem lepší,“ posteskl si trenér Bokša.

Jihlavští fotbalisté ještě v tomto týdnu trénují, po vánoční pauze začnou s ostrou přípravou v pondělí 4. ledna. V týdnu od 24. ledna je čeká týdenní soustředění v Turecku.

 

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky Milan Bokša, fotbalista, trenér, FC Vysočina Jihlava, SK Sigma Olomouc, podzim, FC Viktoria Plzeň, Ondřej Šourek, FK Baumit Jablonec, Tomáš Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nespokojený trenér Bokša shání posily, podzimní část se fotbalistům příliš nevydařila | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.