Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Sběr sil během reprezentační pauzy

Po devíti odehraných kolech české nejvyšší fotbalové soutěže se česká nejvyšší liga uchýlila k malé přestávce, konané na počest postupu reprezentace na Mistrovství Evropy v příštím roce. Jinak tuhle přestávku ani brát nelze, nicméně sobotní večerní duel s Tureckem, na který naváže středeční rozloučení s kvalifikací proti Nizozemsku, se odehrát musí. Pro velkou část prvoligových týmů tím nastávají často i dlouho vyhlížené dva týdny odpočinku, nové koncentrace a restartu sezony.

Nejinak je tomu v případě fotbalistů Vysočiny Jihlava, kteří mají na posledním nesestupovém 14. místě před sebou značnou výzvu do další části soutěže. Pouhých 5 bodů dokázali jihlavští borci urvat v odehraných devíti zápasech. Pravdou je, že remíza se Spartou a výhra s Jabloncem byly rozhodně body získané nad všechna očekávání, ale následující utkání příliš povzbudivé výsledky nepřinesly. Výměna trenéra, kdy v polovině září vystřídal Milan Bokša Luďka Klusáčka, přinesla sice hned v prvním zápase bod, ale od té doby nastal další bodový půst. Poslední utkání vypadalo již nadějně a schylovalo se k dalšímu překvapení na úkor favorita, ovšem hosté po přestávce zvýšili obrátky a výsledek 2:4 s plzeňskou Viktorkou nakonec další body na jihlavské konto nepřinesl.

Málo gólů v soupeřově síti

Hlavní nedostatek jihlavské hry je v ofenzivě, kde se podařilo vstřelit pouhých osm branek. Ovšem úplně stejně na tom jsou i týmy v nejbližším okolí tabulky. Jednobodový náskok na klokany z Bohemians, kteří letos ještě nevyhráli, a ostravský Baník, který naplno poprvé zabodoval teprve v minulém kole, je velmi záludný. Podobně se ovšem má i olomoucká Sigma, která však uhrála již 4 remízy a může se tak těšit dvoubodovému náskoku na Vysočinu.

Ruce si však nemohou mnout ani defenzivní články týmu. Jihlava totiž společně s Ostravou drží smutný primát nejvíce obdržených branek. Číslo se před reprezentační pauzou zastavilo na devatenácti. Těžká je také následující vyhlídka na 10. kolo, když se Vysočina představí v dalším duelu Synot ligy 17. 10. na teplických Stínadlech.

Dobré vyhlídky jen v poháru

Naopak pozitivní je zatím proplouvání jihlavského týmu domácím pohárem. V MOL Cupu se totiž Bokšovi svěřenci představí již v osmifinálovém duelu. V posledním utkání si Jihlava smlsla na Znojmu 5:0 a tak jsou očekávání velká. Zejména, když bude příštím soupeřem v nejvyšší lize se také trápící Sigma Olomouc. První letošní ligový duel skončil výhrou Sigmy 2:1, když se vše podstatné dělo až v druhém poločase. Nejprve se prosadil v 56. minutě Plšek, aby o pět minut později byl v roli nahrávače na gól Malce. Snížení přinesl po šesti minutách pobytu na hřišti Mešanovič. Jelikož se následně utkání hodně kouskovalo a významnou roli měl se svými žlutými kartony i rozhodčí Lerch, nedostalo se čtyřem tisícovkám diváků dalšího gólového bonbonku.

Sigma měla být vyplněním volného víkendu jakožto přátelské utkání, ovšem po rozlosování pohárových utkání se činovníci obou klubů dohodli, že termín zápasu přesunou na tuto sobotu 10.10. od netradičních 14. hodin. Tento den bude lepší zejména pro univerzálně laděné jihlavské fanoušky, jelikož čas utkání by kolidoval s hokejovým utkáním Dukly se šumperskými Draky. Přijďte se tedy naladit na reprezentační fotbalový večer na jihlavský stadion a podpořte Vysočinu při prvním kroku mezi nejlepších 8 domácího poháru.

Štítky FC Vysočina Jihlava, Mistrovství Evropy ve fotbale, Turecko, Nizozemsko, SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, Milan Bokša, Luděk Klusáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sběr sil během reprezentační pauzy | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.