Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Fotbalisté si připsali další prohru, tentokrát doma s Plzní

V sérii nelichotivých výsledků pokračuje FC Vysočina Jihlava. Po prohře v Příbrami čelil v neděli ještě těžšímu kalibru - mistrovské Viktorii Plzeň. Bojovný výkon bohužel ani tentokrát na bodový zisk nestačil, Jihlavští prohráli 2:4.

Plzeň téměř přesně před rokem v Jihlavě prohrála, ale pod trenérem Krejčím v metropoli Vysočiny potvrdila, že se jí v Synot lize daří. Zvítězila popáté v řadě, naopak domácí z devíti odehraných zápasů dokázal vyhrát jenom jednou a dal jen osm branek. Poprvé v historii vzájemných zápasů ale padly více než tři branky.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože po poháru není jednoduché přepnout zase zpátky na ligu. K Jihlavě chovám velký respekt, protože ač prožívá výsledkovou krizi, tak rozhodně nepatří v tabulce tam, kde se nachází nyní,“ řekl Krejčí. „Díky tomuto vítězství máme v reprezentační přestávce klid na práci a můžeme doléčit hráče, které máme zraněné. A je jich dost,“ dodal.

    První půle příliš fotbalového vzruchu na trávníku nenabídla. Hosté, kteří ve čtvrtek prohráli v Evropské lize, působili unaveným dojmem a za poločas si připravili jen jedinou šanci. V 29. minutě, ale Ďuriš po centru Kovaříka hlavou nechal vyniknout domácího gólmana Hanuše.

    Po přestávce už ale favorizovaní hosté zvýšili obrátky a dočkali se také gólové odměny. Kovařík dostal v 50. minutě výborný centr mezi obranu a střelou o tyč poslal hosty do vedení. Po hodině hry centroval Kovařík na malé vápno na Ďuriše, který potvrdil střeleckou formu.

    „Bohužel v prvním poločase jsme si toho moc nevytvořili. Pomohl nám gól po brejkové situaci. Jsem rád, že Ďuriš zápas co zápas potvrzuje svoji kvalitu, mužstvo mu věří a on mu to svými brankami vrací,“ těšilo Krejčího. Pak se konečně osmělila do té doby bojácná Jihlava, ale Jánoš z dvaceti metrů mířil jen těsně vedle. O zápletku se v 76. minutě postaral Mešanovič.
Nejlepší střelec Jihlavanů dokázal obstřelit Kozáčika a snížil. Jenže prakticky hned z protiútoku vrátil Plzni dvoubrankový náskok znovu Ďuriš.

    V 78. minutě mohl druhý gól přidat znovu Mešanovič, ale trefil jen gólmana Plzně. Šest minut před koncem sice ještě snížil po standardce přesně hlavičkující Mišůn. „Trošku mě mrzí, že za stavu 2:0 a 3:1 jsme pokaždé soupeře pustili zpátky do hry a strachovali se o výsledek do poslední minuty. Nechali jsme si dát góly ze standardky, musíme si to zanalyzovat a vyvarovat se toho,“ dodal Krejčí.

    Ale v poslední minutě na 2:4 upravil střídající Mahmutovič, který obešel gólmana Hanuše a střelou do prázdné brány pečetil vítězství hostů. „Hráči se s výsledkem nechtěli smířit a bojovali o bod do poslední chvíle. K tomu, abychom takového soupeře dokázali porazit, potřebujeme ještě kvalitnější výkon," hodnotil jihlavský kouč Milan Bokša. „I přesto, že jsme prohráli a dostali čtyři branky, tak jsme viděli utkání s velkým nábojem,“ dodal.

Góly: 76. Mešanović, 84. Mišůn (Jánoš) – 50. Kovařík (Hořava), 61. Ďuriš (Kovařík), 77. Ďuriš, 90+1. Mahmutovič
ŽK: 18. Hanuš, 31. Mešanović, 82. Dvořák – 58. Kučera
Rozhodčí: Hrubeš – Wilczek, Pilný
Diváci: 3707

FC Vysočina: Hanuš – Marek, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Jánoš, Demeter – Fulnek (83. Přeučil), Mešanović, Vaculík (70. Jungr) – Batioja (59. Dvořák).

Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (61. Petržela), Kučera (89. Hejda), Kovařík – Ďuriš (79. Mahmutovič).

 

Zdroj: ČTK

Foto Zuzana Javůrková, www.fcvysocina.cz

Štítky FC Viktoria Plzeň, FC Vysočina Jihlava, 1. FK Příbram, HC Dukla Jihlava, SYNOT, Evropská liga UEFA, Milan Bokša

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté si připsali další prohru, tentokrát doma s Plzní | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.