Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Softbalisté Havlíčkova Brodu jsou počtvrté domácími mistry

Mistry softbalové extraligy jsou počtvrté Hroši z Havlíčkova Brodu. Finálovou sérii s Břeclaví, která ovládla poslední dva ročníky, zvládli v nejkratším možném termínu, třetí zápas vyhráli na domácím hřišti 4:0. Titul slaví havlíčkobrodský tým poprvé od roku 2020.

Hroši se přiblížili mistrovským oslavám již o víkendu, kdy vyhráli 5:4 a 6:4. Dnes v čele s venezuelským nadhazovačem Maikerem Pimentelem získali proti břeclavskému Lococu potřebný třetí bod. Další zlatou medailí tak zakončil éru trenéra Dušan Šnelly.

"Hned od první směny tlačili na obranu hostů a ta nekapitulovala jen díky fantastickému zákroku reprezentanta Adama Luňáka, který doslova obral Pavla Justa o jistý homerun. Hroši svůj tlak zúročili v dohrávce třetí směny, když nejdříve Filip Kučírek vybojoval metu a Argentinec Juan Cruz Garolini ho dlouhým odpalem poslal pro úvodní bod zápasu. Garoliniho krajan Conrado Zanutinni hned vzápětí rovněž prostřelil obranu Břeclavi a zvýšil na 2:0. Třetí a čtvrtý bod přidal v dalším průběhu zápasu ve skvělé formě hrající Novozélanďan Joshua Kingi, který k odpalům přidal i mimořádně rychlý běh po metách. V obraně předvedli Hroši svou nejlepší akci v dohrávce šesté směny, když zahráli double play po ose Laraburru-Kingi-Just. Byla to jedna z mála akcí brodské defenzivy, protože o moc více míčů do hry již nadhazovač Maiker Pimentel hostům nepovolil. Venezuelec byl jasnou hvězdou zápasu i celé finálové série. Ve třetím zápase zaznamenal 18 strike outů z jednadvaceti autů celého zápasu. Za tři zápasy jich nashromáždil neuvěřitelných 48 a dovedl Hrochy k titulu," popsali výtězný nápas na svých stránkách Hroši. 

Pro loučícího se hlavního trenéra to bylo čtvrté finále, čtvrté vítězné a zároveň poslední. Od příští sezóny tým přebírají odchovanci klubu a bývalí vynikající hráči Hippos Tomáš Siwek a Tomáš Musil.

"Byl to můj poslední zápas v roli kouče. Mé čtvrté finále, opět vítězné. Už jsem se rozhodl před play off," řekl Šnelly České televizi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Hroši Havlíčkův Brod

Štítky Sport, softbal, muži, extraliga, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Softbalisté Havlíčkova Brodu jsou počtvrté domácími mistry | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.