Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Atleti z Vysočiny pod pěti kruhy. Na olympiádě poběží Kubelík z Třeště i Vondrová z Nového Města na Moravě

Svůj velký sen v podobě startu pod pěti kruhy si v pondělí 5. srpna večer splní sprinter Eduard Kubelík z Třeště. Postup do semifinále z Tokia se v poledne pokusí zopakovat Lada Vondrová z Nového Města na Moravě. V úterý pak startuje i Kristiina Sasínek Mäki ze Žďáru nad Sázavou.

Eduard Kubelík poběží na své oblíbené trati 200 metrů, kde také dosud získal největší úspěchy. Ještě před odletem do Paříže se přitom zúčastnil slavnostního otevření fan zóny na jihlavském Masarykově náměstí. Ten den zavítal také na radnici v Třešti. „Při příjemném povídání jsme hovořili nejenom o tom, jak se připravoval, jak se těší a tak podobně,“ okomentoval setkání strarosta Vladislav Hynk.

Eda je ve městě populární, což se projevilo i v komentářích. „Držím pěsti, hodně štěstí a budu fandit,“ napsala například Jana Cvachová. Závod budou sledovat mimo jiné i Kubelíkovi kolegové z oddílu Atletika Jihlava. Úspěchem bude postup z rozběhů, které začínají pět minut přes osmou večerní.

Při poslední olympiádě v Tokiu se na trati 400 metrů dostala až do semifinále Lada Vondrová z Nového Města na Moravě. Tento výsledek se dnes pokusí zopakovat, rozběhy na její trati začínají pět minut před polednem.

V úterý dopoledne pak poprvé zaklekne do startovních bloků Kristiina Sasínek Mäki ze Žďáru nad Sázavou. I ona se pokusí na trati 1500 metrů navázat na hry v Tokiu, kde si osm měsíců po porodu dvakrát výrazně vylepšila osobní rekord a jako první česká mílařka v historii se dostala až do finále.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky Eduard Kubelík, Lada Vondrová, Kristiina Sasínek Mäki, olympijské hry, Paříž, běh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atleti z Vysočiny pod pěti kruhy. Na olympiádě poběží Kubelík z Třeště i Vondrová z Nového Města na Moravě | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.