Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Race to Wimbledon míří do finále. V některých kategoriích se rýsují výherci

Do konce seriálu Race to Wimbledon zbývají odehrát pouze dva respektive tři turnaje a již nyní se rýsují kandidáti na zisk celkového prvenství a tím poukazů na 20 tisíc korun.

Uplynulý víkend proběhly v areálu Lob S.A. Bohnice turnaje starších žáků a žákyň a turnaj mladších žákyň. Turnaj mladších žáků se již podruhé neuskutečnil z důvodu malého počtu přihlášených. V kategorii G 12 zvítězila Edita Gabrielová, která ve finále porazila Emu Jámborovou 6:4 a 6:0. V průběžném pořadí GHC Genetics tour nadále vede Chrastilová, která s náskokem 15 bodů před Jámborovou dva turnaje před koncem zřejmě směřuje k celkovému vítězství a prémii 20 tisíc korun. Ema Jámborová bude muset tvrdě bojovat o uhájení své pozice a poukazu na 13 tisíc korun. Její pronásledovatelky, Mousa a právě poslední vítězka Gabrielová, ztrácejí pouhých pět bodů a určitě si budou chtít vylepšit své postavení.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race

V kategoriích starších žáků a žákyň je situace jako den a noc. Zatímco u děvčat v Software ONE tour doslova kraluje domácí Isabella Dirlbeck s již skoro nedostižným náskokem 31 bodů tři akce před koncem, u kluků v Total service tour vede velmi těsně opět domácí Vašek Severýn. Jeho náskok pouhé dva body před Tomášem Fidlerem vůbec nic nenaznačuje a bude zajímavé sledovat i další hráče v závěsu. Jimi jsou Zíta a Köhler s minimálním odstupem na vedoucí duo. V posledním turnaji zvítězil Tomáš Zíta, který ve finále zdolal emočně nevyrovnaného Marka Vokroje 6:4 a 6:3. Celkový výsledek toury bude záležet na tom, zda se hráči z popředí zúčastní všech turnajů. Je ovšem jasné, že ti, kteří se zapojí do všech akcí, budou mít ohromnou výhodu ve hře o celkové vítězství.

V Software ONE tour je scénář stále skoro stejný. I poslední podnik této série ovládla Isabella Dirlbeck, když ve vypjatém finále porazila svoji kamarádku a spoluhráčku ze čtyřhry Adélu Teiralovou 4:6, 6:2 a 10:6. Tímto Isa získala asi již rozhodující náskok a se ziskem 55 bodů vede před trojicí pronásledovatelek Novotná, Wágnerová a Teiralová, které shodně nashromáždili po 24 bodech. Shodou okolností to jsou zároveň i účastnice semifinále posledního turnaje.

V dorosteneckých kategoriích je situace podobná jako u staršího žactva. Com- Sys Trade tour má jasného lídra v postavě Bartoloměje Šusty, který se ziskem 47 bodů uniká Ledvinovi (28) a Růžkovi (25). Vzhledem ke skutečnosti, že čtvrtý Dvořák Lukáš se z důvodu zánětu slepého střeva nezúčastní nadcházející akce, je o držitelích nejhodnotnějších poukazů zřejmě rozhodnuto. Scan service tour hráček do 18 let je ale stále otevřená. Vedoucí Nouzová (23) vede pouze o bod před již výše uvedenou starší žákyní Isabelou Dirlbeck. Lucie Nouzová se ale nepřihlásila na následující turnaj, takže Isabela společně s Emou Opletalovou (16) mají reálnou šanci strhnout průběžné vedení na svou stranu, i když do konce chybí odehrát ještě tři turnaje a konečný výsledek může být zcela jiný, než se nám dnes rýsuje.

Do 6. března probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Wimbledon, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Race to Wimbledon míří do finále. V některých kategoriích se rýsují výherci | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.