Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Devětatřicetiletý opilec vyhrožoval lidem v jihlavské restauraci. V kapse měl kuchyňský nůž

Do pěkného maléru se dostal devětatřicetiletý muž v Jihlavě v sobotu 25. března. Pod vlivem alkoholu vyhrožoval obsluze a také hostům v restauraci v Mrštíkově ulici. U sebe v tu chvíli měl kuchyňský nůž, a to hned dvakrát.

K prvnímu útoku došlo kolem 16. hodiny. Nejprve začal lidem ve svém okolí vyhrožovat brutálním násilím a přitom ukázal na jednu z přítomných žen, poté usnul na stole a z oblečení mu vypadl na zem kuchyňský nůž. Žena nůž vzala a vyhodila ho. Po několika minutách se muž vzbudil a z podniku odešel, do provozovny se vrátil po dvacáté hodině. „Byl opět značně opilý a bylo viditelné, že má v kapse u bundy další kuchyňský nůž. Muž začal slovně vyhrožovat všem hostům, postupně na ně ukazoval a odpočítával. Návštěvníci provozovny upozornili na jeho jednání obsluhu a na místo byli přivoláni policisté. Podezřelý muž z provozovny mezitím odešel, policisté zjistili jeho popis a směr odchodu a ihned po něm začaly pátrat přivolané hlídky,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Během krátké doby podezřelého muže policisté vypátrali a zajistili. Nůž u sebe již neměl, policisté mu při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,43 promile alkoholu. Lokalitu policisté propátrali, kuchyňský nůž, který podezřelý muž odhodil, policisté našli a zajistili. „Opilý muž byl poté eskortován na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Místo činu policisté ohledali a zadokumentovali. Dále provedli výslechy osob, shromáždili důkazy a poté sdělili devětatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování,“ doplňuje další informace Kroutilová.

Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jihlava, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětatřicetiletý opilec vyhrožoval lidem v jihlavské restauraci. V kapse měl kuchyňský nůž | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.