Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Kuriózní čtvrteční ráno na Žďársku: Žák autoškoly byl pod vlivem drog a havarovaný vůz poškodil rozhlas

Osmá hodina ranní byla ve čtvrtek 25. dubna na silnicích Žďárska kritická. Ve Velkém Meziříčí policisté odhalili žáka autoškoly pod vlivem drog, v Rožné pak havárie auta poškodila ukotvení kabelů místního rozhlasu a optiky.

Nečekaným výsledkem skončila kontrola vozu autoškoly, kterou policisté dělali po osmé hodině ranní v meziříčské ulici Karlov. „U jednatřicetiletého řidiče, který absolvoval kurz autoškoly pro získání řidičského oprávnění, provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní na amfetamin,“ uvedla komisařka Michaela Lébrová.

Dechová zkouška byla negativní, s odběrem biologického materiálu v nemocnici muž souhlasil. „Výsledek toxikologického zkoumání ukáže, zda se muž bude zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykového látky nebo z přestupku na úseku dopravy,“ dodala Lébrová.

Ve stejnou dobu řešili policisté také dopravní nehodu v Rožné. „Šedesátiletý řidič jedoucí na Zlatkov s Volkswagenem Transporter se plně nevěnoval řízení, přejel do protisměru a levou přední částí vozidla narazil do betonového sloupu,“ popsala komisařka.

Při nehodě došlo k poškození ukotvení kabelů místního rozhlasu a optiky, řidič se lehce zranil. „Vlivem dopravní nehody došlo k předběžné škodě ve výši 90 tisíc korun,“ uzavřela Lébrová s tím, že dechová zkouška byla negativní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky autoškola, drogy, nehoda, Rožná, Velké Meziříčí, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuriózní čtvrteční ráno na Žďársku: Žák autoškoly byl pod vlivem drog a havarovaný vůz poškodil rozhlas | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.