Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Muž se opil a v Polné skončil s autem na střeše. Na alkoholtesteru svítilo přes dvě promile

To, že alkohol za volant nepatří, si zřejmě nemyslí pětašedesátiletý řidič, který v neděli 5. května před půl druhou odpoledne havaroval. Stalo se tak na silnici III. třídy v katastru Polné na Jihlavsku.

„Pětašedesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Octavia projížděl po komunikaci ve směru jízdy od obce Polná směrem k obci Věžnička. Plně se nevěnoval řízení vozidla a s vozidlem přejel do protisměrného jízdního pruhu. Následně vyjel vlevo mimo komunikaci, kde s vozidlem najel na travnatý příkop a převrátil se na střechu na přilehlé pole,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič se při nehodě lehce zranil, na místě ho ošetřili zdravotníci. Přivolaná policejní hlídka muži provedla test na alkohol, ten měl pozitivní výsledek. Na alkoholtesteru svítila hodnota 2,06 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška byla také pozitivní s naměřenou hodnotou 2,13 promile alkoholu v dechu.

„Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidle, která byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Vozidlo bylo po nehodě nepojízdné. Na místě dopravní nehody policisté zadrželi muži řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Ve věci policisté zahájili úkony v trestním řízení. Muž je z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Čírtková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, incident, alkohol, promile, policie, Polná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se opil a v Polné skončil s autem na střeše. Na alkoholtesteru svítilo přes dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.