Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Metanol v kávě: Žalobce chce za vraždu ženy v Jihlavě pro její dceru přísnější trest

Vraždou ženy v Jihlavě z loňského února se bude zabývat odvolací Vrchní soud v Olomouci. Krajský soud v Brně její dceři za čin uložil 18 let vězení, odvolala se jak obžalovaná, tak státní zástupce, který požaduje přísnější trest. ČTK dnes o odvoláních informovala mluvčí krajského soudu Klára Belkovová. Šestatřicetiletá žena podle obžaloby své matce nalila do kávy metanol, čin spáchala kvůli majetkovému prospěchu. Hrozilo jí 15 až 20 let vězení či výjimečný trest. Žena popřela, že by šlo o úmysl. Tvrdí, že metanol do kávy matce nalila v afektu.

Krajský soud se případem poprvé zabýval v polovině ledna, rozhodnutí vyhlásil o dva měsíce později. Žalobce v závěrečné řeči navrhoval výjimečný trest kolem 23 let vězení. Po vyhlášení rozhodnutí si strany ponechaly lhůtu pro možné odvolání. „Odvolání podala obžalovaná do výroku o vině i o trestu, státní zástupce v neprospěch obžalované do výroku o trestu," uvedla Klára Belkovová. Případ tak poputuje k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Žena podle žalobce loni v únoru přes web nakoupila dvě lahve metanolu. Při návštěvě u matky jí podle obžaloby 88 mililitrů metanolu nalila do kávy, když se k ní matka otočila zády. Seniorka o pár dní později zemřela. Podle žalobce se žena následně zbavila finančních závazků nejméně za 200 tisíc korun. Podle žalobce šlo o dlouhodobý plán matku usmrtit, když si obžalovaná už dříve před činem objednávala semena jedovatých rostlin či si na internetu vyhledávala texty o účincích jedu.

Řekla, že ji mrzí, co se stalo 

Podle obhájce jeho klientka sice nalila metanol matce do kávy, jak přiznala, ale nešlo podle něj o smrtelné množství. V závěrečné řeči uvedl, že soud by čin měl posuzovat jako pokus o ublížení na zdraví. Žena řekla, že ji mrzí, co se stalo. Dříve přiznala, že matce do kávy metanol nalila, podle ní ale ne s cílem ji zabít, ale proto, aby dosáhla její hospitalizace a následného léčení. Matka podle ní byla alkoholička a tímto způsobem ji chtěla dostat do léčebny. Jedovatou látku podle obžalovaná podle svých slov do kávy nalila v afektu, nešlo o úmysl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky metanol káva, soud, vražda, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Metanol v kávě: Žalobce chce za vraždu ženy v Jihlavě pro její dceru přísnější trest | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.