Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTO: Opilý cizinec na D1 zavinil nehodu, dodávkou narazil do osobního auta. Lidé v něm utrpěli šok

Úplně jinde, než původně plánoval, skončil v neděli 21. ledna večer řidič dodávky, který měl na dálnici D1 nehodu. Za volant usedl pod vlivem alkoholu, a střízlivět tak musel na záchytce.

Incident se stal na D1 na 125. kilometru ve směru na Prahu. „Dvaadvacetiletý řidič s nákladním vozidlem Fiat Ducato s rumunskou registrační značkou jel v levém jízdním pruhu, kdy nezvládl řízení svého vozidla a narazil pravou přední částí do levé zadní části vozidla tovární značky Hyundai. V osobním vozidle cestovala řidička společně se třemi spolujedoucímu. Po tomto střetu vozidlo značky Hyundai dostalo smyk, narazilo přední části vozidla do krajových ocelových svodidel, která poškodilo. Od těchto svodidel se vozidlo odrazilo z krajnice zpět do pravého a levého jízdního pruhu, kde se otočilo kolem své osy a zůstalo stát na krajnici otočené ve směru jízdy na Prahu,“ popsala dnes dopoledne policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že během nehody vznikl u dodávky defekt na přední pneumatice.

Lidé utrpěli šok 

Při nehodě se nikdo nezranil, ale posádka z osobního auta utrpěla po nárazu šok. Hmotná škoda byla vyčíslena na 350 tisíc korun, mimo jiné byla poničená krajová svodidla.

Přes dvě promile 

Policisté provedli u obou řidičů dechové zkoušky. U řidičky byl výsledek dechové zkoušky negativní, u řidiče ale naopak – na alkoholtesteru svítila hodnota 2,24 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška, která vykázala hodnotou 2,31 promile alkoholu v dechu.

„Dodávkové vozidlo tvořilo překážku v silničním provozu, proto byla vydána správci komunikace výzva k jeho odstranění. Vzhledem k podnapilosti řidiče, který dopravní nehodu zavinil, policisté cizince zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Po jeho vystřízlivění budou dnes probíhat další procesní úkony. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, promile, dálnice, D1, dodávka, cizinec, Vysočina

FOTO: Opilý cizinec na D1 zavinil nehodu, dodávkou narazil do osobního auta. Lidé v něm utrpěli šok | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.