Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTO: Policie hledá řidiče, který srazil nezletilou dívku a ujel. Nebyli jste svědkem této nehody?

Třebíčští policisté se obrací na veřejnost, která by mohla pomoci s vyšetřováním dopravní nehody, jež se stala v pátek 24. listopadu dvě minuty po 15. hodině v Třebíči. Zatím neznámý řidič zde srazil nezletilou chodkyni a od nehody ujel.

K incidentu konkrétně došlo na místní komunikaci u ulici Znojemská v prostoru čtyřramenné křižovatky s ulicemi Družstevní a ulice Kubišova. V tu dobu byla křižovatka řízená světelnou signalizací.

„Dosud neznámý řidič podle zatím zjištěných informací jel po ulici Družstevní ve směru od ulice Vltavínská s nezjištěným osobním motorovým vozidlem. Při průjezdu křižovatkou, kde odbočoval vpravo ve směru jízdy k obci Střítež, srazil nezletilou chodkyni, která se pohybovala prostorem křižovatky, přes vyústění ulice Družstevní mimo vyznačený přechod pro chodce a šla ve směru od ulice Zahradníčkova k ulici Na Hvězdě,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Pro policii zatím neznámý řidič měl z místa dopravní nehody odjet ve směru k obci Střítež, aniž by splnil své zákonné povinnosti a dopravní nehodu s chodkyní řešil. Nezletilá chodkyně utrpěla zranění, byla převezena do třebíčské nemocnice, a poté ji lékaři propustili do domácího léčení. U nezletilé chodkyně provedla policejní hlídka dechovou zkouškou v nemocnici v Třebíči s negativním výsledkem.

První pomoc poskytla starší žena 

„Nezletilá chodkyně se podle prvotního šetření pohybovala mimo vyznačený přechod pro chodce, kdy vstoupila do vozovky z chodníku pro pěší mimo místo k tomu určené ve vyústění ulice Družstevní a zamířila k hlavní komunikaci ulice Znojemská. A právě zde mělo následně dojít ke střetu chodkyně s jedoucím osobním vozidlem. Nezletilá chodkyně byla oblečena do tmavého oblečení, na zádech měla batoh světlejší barvy a na nohách světlou obuv. Na místě nehody měla nezletilé chodkyni poskytnout nezbytnou první pomoc starší žena, která mohla celou situaci vidět,“ říká Čírtková. V místě se v době události pohybovalo větší množství vozidel a chodců. Proto policisté věří, že se podaří získat svědky této události.

„Obracíme se zejména na ženu, která měla zraněné dívce pomáhat po nehodě, apelujeme s výzvou na neznámého řidiče, který měl účast na předmětné události, aby se přihlásili osobně nebo telefonicky na dopravním inspektorátu územního odboru Třebíč. Dále se obracíme na řidiče modrého vozidla Hyundai, který stál na ulici Družstevní první v koloně, v době, kdy nezletilá chodkyně vstoupila do vozovky,“ vyzývá policejní mluvčí s tím, že se policie zároveň obrací na všechny řidiče, kteří se v místě události v inkriminovanou dobu pohybovali a mají k dispozici kamerový záznam z palubních kamer, aby se policistům přihlásili.

„Dále žádáme všechny očité svědky – řidiče, chodce - této události, kteří by svou výpovědí mohli přispět k řádnému objasnění věci, aby se se svědectvím přihlásili buď osobně na dopravní inspektorát v Třebíči nebo telefonicky na telefony 606 831 122, 725 292 453 nebo na linku 158, případně na mail: martin.sarkany@pcr.cz nebo lukas.pachl@pcr.cz,“ dodala závěrem mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky pátrání, nehoda, chodkyně, řidič, první, pomoc, svědek, veřejnost, policie, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Sobota, 25. listopadu 2023, 09:22Odpovědět

FOTO: Policie hledá řidiče, který srazil nezletilou dívku a ujel. Nebyli jste svědkem této nehody? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.