Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dvacetiletý muž se dopustil dvou loupežných přepadení na mladistvých, krátce poté putoval do vazby. Hrozí mu deset let

Jeden den konal závažnou trestnou činnost, druhý den už byl v péči havlíčkobrodských policistů. Řeč je o dvacetiletém muži, který v Ledči nad Sázavou o minulém víkendu přepadával a okrádal mladistvé. Za to mu hrozí až deset let za mřížemi, je už obviněn.

Mladý muž na svědomí dvě loupežná přepadení. V prvním případě přišel o peníze patnáctiletý chlapec na parkovišti u obchodního domu na Tyršově nábřeží. Pachatel na něj začal pokřikovat a následně ho silně uchopil a přitáhl k sobě. „Požadoval po něm vydání finanční hotovosti. Mladík mu ze strachu vydal čtyři sta korun, které měl u sebe,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová. Ve chvíli, kdy obviněný peníze obdržel, hocha pustil.

Ve druhém případě došlo dokoce k fyzickému útoku. Přibližně po patnácti minutách totiž na stejné ulici kriminálník přistoupil před okolo procházející dva chlapce ve věku 15 a 17 let, kdy se opět dožadoval vydání finanční hotovosti, kterou mu ale mladíci odmítli dát. „Na to reagoval obviněný tak, že sedmnáctiletého mladíka fyzicky napadl,“ doplnila Lébrová. Utrpěl zranění, které nevyžadovalo okamžité lékařské ošetření. Po fyzickém útoku se dali mladíci na útěk, obviněný je pronásledoval, avšak nedohnal. V obou případech si obviněný vytipoval náhodné kolemjdoucí, které neznal.

Podezřelého muže dopadli havlíčkobrodští policisté už druhý den po spáchání loupeží, jedná se o dvacetiletého muže s trestní minulostí. Kriminalisté zahájili trestní stíhání a muž byl obviněn ze spáchání dvojnásobného zvlášť závažného zločinu loupeže. Obviněný muž byl na podaný návrh vzat do vazby. Za tuto trestnou činnost mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Dvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání dvojnásobného zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán. Trestné činnosti se dopustil i přes to, že je ve zkušební době podmíněného propuštění.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky Ledeč nad Sázavou, loupežné přepadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacetiletý muž se dopustil dvou loupežných přepadení na mladistvých, krátce poté putoval do vazby. Hrozí mu deset let | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.