Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž si šel zaplavat do rybníku Valcha a začal se topit. I přes veškerou snahu záchranářů zemřel

Tragická událost se odehrála v úterý 18. července po 19. hodině u rybníka Valcha na Pelhřimovsku. Utopil se tam osmasedmdesátiletý muž, který si šel zaplavat.

„Po vytažení muže z vody i přes veškerou snahu zdravotnické záchranné služby muž zemřel. V současné době okolnosti úmrtí muže prověřujeme," sdělila k neštěstí Michaela Lébrová, mluvčí policistů. 

Policie v této souvislosti apeluje na veřejnost, aby při koupání byli všichni opatrní a nepřeceňovali svoje síly. V horkém počasí je lepší se před skokem do vody předem zchladit. „Obzvláště nebezpečné může být skákání do vody s neznámou hloubkou. Vždy je lepší, aby o plavci věděla ještě nějaká další osoba a vzájemně se hlídali. Ke koupání určitě nepatří požívání alkoholu a drog. Děti je nutné poučit o bezpečném chování při návštěvě koupališť. Ve svých bydlištích je důležité v době nepřítomnosti dospělé osoby zabezpečit jakékoli nádoby naplněné vodou, do kterých by děti mohly spadnout," říká Lébrová.

Na mysli má hlavně venkovní bazény a sudy nebo jiné sběrné nádoby na vodu k zalévání. „Je nutné také zmínit, že nelze podceňovat ani dětské bazénky s malým množstvím vody, i ty představují pro malé děti nebezpečí," dodává mluvčí na závěr. 

Ohodnoť článek

Foto e-chalupy.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky utonutí, úmrtí, rybník, Valcha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si šel zaplavat do rybníku Valcha a začal se topit. I přes veškerou snahu záchranářů zemřel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.