Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Cizinka z východu přivezla na Vysočinu desítky gramů pervitinu. K tomu tisíce tablet léků pro výrobu drog

Tresty odnětí svobody od pěti do deseti let hrozí povedené trojici, kterou na konci minulého týdne dopadli kriminalisté v Havlíčkově Brodě. Nejvyšší trest hrozí cizince, jež měla navíc u sebe velké množství léků, z nich pak měly být vyrobeny drogy.

Dvě ženy a jednoho muže zadrželi policisté speciální jednotky Dukovany na konci minulého týdne v Havlíčkově Brodě.

„Jedna z žen, cizinka, dorazila do města před polednem vlakem, zbývající dva podezřelí přijeli autem, jednalo se o sedmatřicetiletou ženu a šestačtyřicetiletého muže, oba z Jihlavska. Všechny tři zadržené odvezli kriminalisté na jihlavské oddělení policie, kde byli umístěni do policejních cel. Kriminalisté provedli prohlídku vozidla. Zajistili pervitin a finanční hotovost, které se staly předmětem obchodu mezi cizinkou a mužem se ženou,“ uvedla k případu Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Dále kriminalisté zajistili několik tisíc tablet léků, které měla cizinka u sebe a jejich dalším účelem měla být výroba drog. Zajištěná krystalická látka bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadržené cizinky ze země východní Evropy. „Sedmačtyřicetiletá žena byla obviněna ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Trestní minulost 

Druhá obviněná žena a muž byli podle Pivoňky obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba byli v minulosti již soudně trestáni, a to za různorodou trestnou činnost.

„Cizinka je obviněna z toho, že přivezla do Havlíčkova Brodu kolem sedmdesáti gramů pervitinu a drogy uložila do uzamykatelné schránky určené na úschovu věcí. Následně se sešla s dvojicí a klíče od schránky předala muži. Poté si dvojice vyzvedla pervitin a cizinka dostala smluvené peníze. Ani jeden z nich už ale ve svých plánech nepokračoval, drogovou trestnou činnost ukončil zákrok policistů a všichni tři zadržení skončili s pouty na rukou,“ dodává Kroutilová.

Sedmatřicetiletá žena a muž chtěli získat pervitin jak pro sebe, tak k další distribuci. Přibližně od loňského podzimu poskytli drogy v desítkách případů dalším lidem. Pervitin prodávali na různých místech Jihlavska, případně se v některých případech stal protihodnotou za spotřebiče.

„Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byli obviněné ženy a muž ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Obviněné cizince hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Zbývající dva obvinění mohou být potrestáni až pětiletým pobytem za mřížemi,“ řekla závěrem mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, dealer, pervitin, léky, dopadení, kriminalisté, Dukovany, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinka z východu přivezla na Vysočinu desítky gramů pervitinu. K tomu tisíce tablet léků pro výrobu drog | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.