Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dva Balkánci odcizili stovky tisíc z bankomatu, z lupu se ale dlouho neradovali. Hrozí jim až pět let za mřížemi

Pouze týden si mohli dva cizinci "užívat" 400 tisíc korun, které v květnu odcizili z bankomatu v Telči. Oba čtyřicetiletí občané bývalé Jugoslávie jsou již obviněni ze spáchání trestného činu krádeže a hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi..

Dva muži se v první polovině května po předchozí domluvě vloupali do domu v Telči, ve kterém je umístěn bankomat, za použití násilí z něj odcizili hotovost v hodnotě přes 400 tisíc korun a s ukradenými penězi utekli. Kromě odcizené finanční hotovosti způsobili muži škodu také poškozením bankomatu a vstupu do domu.

Na svobodě si ale poté dlouho neužívali, už následující týden policisté podezřelé muže zadrželi a skončili oba za mřížemi. „Muži, oba ve věku čtyřicet let, byli obviněni z přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Oba občané bývalé Jugoslávie jsou obviněni ze spácháníní trestného činu a hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi, jsou stíháni vazebně.

Oba pachatelé byli muži ubytováni v Praze, kam si pro ně dojeli policisté speciální jednotky Dukovany. Oba muže zadrželi a s pouty převezli na jihlavské oddělení, kde byli umístěni do policejních cel. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky bankomat, krádež, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimir Živković

Když to udělají Ukrajinci tak se píše "cizinci", když to udělají "kosovsky Albánci" pak občané bývalé Jugoslávie (vždyť srst 30 let neexistuje ani takové občanství)...kdyz to udělají Češi (domácí) pak se neuvádí národnost. Buďte v tom trošku fér a neposílejte fobii na národnosti úrovni, Evropa už zažila mnoho vraždění v dějinách na národnostní úrovni. A ty zloděje odsoudit a zavřít, jen nucené práce na ně až se z nich bude kouřit.

Sobota, 27. května 2023, 09:05Odpovědět

Dva Balkánci odcizili stovky tisíc z bankomatu, z lupu se ale dlouho neradovali. Hrozí jim až pět let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.