Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž v Jihlavě a Třešti prodával pervitin. Když si drogu vezl z Prahy, tak ho na nádraží zadržela kriminálka

Až pět za mřížemi může strávit čtyřiadvacetiletý muž, kterého zadrželi kriminalisté na jihlavském autobusovém nádraží. Muž je obviněný z toho, že přibližně od loňského podzimu v Třešti a Jihlavě distribuoval pervitin.

Kriminalisté mladého dealera zadrželi na jihlavské nádraží, kam v dopoledních hodinách přijel z Prahy. Muž si vezl právě nakoupený pervitin určený jak pro vlastní spotřebu, tak pro další distribuci.

„Krystalickou látku vydal a kriminalisté necelých deset gramů pervitinu zajistili. Zadrženého muže odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do cely,“ sdělila novinářům Jana Kroutilová, mluvčí policistů. Doplnila, že zabavená krystalická látka bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého. „Čtyřiadvacetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž ještě v minulosti nebyl soudně trestán.

Tento mladý muž je nyní obviněn z toho, že přibližně od loňského podzimu poskytoval v desítkách případů dalším lidem pervitin. „Drogy distribuoval převážně na různých místech Třeště a dále také Jihlavy. Opakovaně jel pro pervitin do Prahy, kde nakoupil několik desítek gramů drogy. Pervitin poté převážně prodával, nebo jej v některých případech poskytl zdarma,“ dodala mluvčí Kroutilová.

Muž je nyní stíhán na svobodě. Hrozí mu až pětiletý pobyt ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky droga, pervitin, dealer, kriminalita, vězení, nádraží, autobus, zadržení, policie, Jihlava, Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž v Jihlavě a Třešti prodával pervitin. Když si drogu vezl z Prahy, tak ho na nádraží zadržela kriminálka | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.