Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Na D1 dnes ráno hlídkovali policisté. Z míst, kde se nesmí parkovat, vykázali 34 řidičů kamionů

Policisté na Vysočině se dnes brzy ráno zaměřili na řidiče v kamionech. Zajímalo je hlavně to, jak tito řidiči parkují. Hlídky odhalily celkem 34 řidičů, kteří stáli mimo místa určená k parkování. Toto jednání je, podle policie, vzhledem k ostatním účastníkům silničního provozu velkým hazardem.

„Odstavené parkující kamiony na místech, kde to bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu, to je každodenní obrázek na dálnici D1. Argumenty řidičů kamionů, že nemají dostatek parkovacích míst na parkovištích, ale v žádném případě neobstojí, protože zákon o provozu na pozemních komunikacích hovoří jasně. Navíc časně ráno, v noci, při snížené viditelnosti, v mlze nebo v dešti je stojící kamion na nájezdu nebo sjezdu z dálnice obrovským rizikem především pro všechny další řidiče, kteří mohou neosvětlené a neoznačené vozidlo snadno přehlédnout a narazit do něj," popsala denní realitu Dana Čírtková, mluvčí policistů. 

Na dálnici D1 proto dnes ráno vyrazily policejní hlídky z dálničního oddělení Velký Beranov a kontrolovaly řidiče v kamionech. Policisté odhalili celkem 34 řidičů,  kteří stáli mimo místa určená k parkování. Všichni zaplatili na místě pokutu v příkazním řízení a z místa, kde nebezpečně parkovali, je policisté vykázali.

„Podobné akce budeme na Vysočině opakovat, protože víme, jaké obrovské komplikace v dopravě na dálnici způsobí dopravní nehoda, při níž je účastníkem kamion: Zastavení provozu v době zásahu složek IZS, kolony stojících vozidel, komplikace na souběžných silnicích s dálnicí D1," upozornila mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky kontrola, kamion, řidič, parkování, parkoviště, pokuta, hlídka, policie, dálnice, D1, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jirka Bouma

Tohle je pouze o našem státě ! Celá EU chce, aby kamiony dodržovaly takzvaný AETR ! To znamená, aby řidič měl nějaký pracovní den s předepsanými pauzami ! Bohužel, stát už ale na druhou stranu neřeší to, že kamiony nemají kde stát !!! Podél dálnic se budují čerpací staniče, kde udělají parkoviště na deset kamionů !!! Tohle je jen lhostejnost státu, který chce vybírat peníze za něco, co řidiči v ČR nejsou schopni dodržet ! Sám jsem kamionem jezdil a vím o čem to je ! Pro tuto dopravu tady nemáme žádné podmínky a pak se divíme že stojí všude kde se dá ! Kdyby šofér neměl kde stát a jel by dál a chytla ho policie, dostane flastr.....To se musíte smát !!!

Neděle, 2. dubna 2023, 12:24Odpovědět

Michele Svabensky

V jiných státech se to běžné nevidí. To jen u nás si dělá ta verbež co chce jako u nich.

Pátek, 31. března 2023, 22:13Odpovědět

Vladimír Bešta

Zákon hovoří jasně. Ovšem pokud někdo vymyslí zákon, měl by umožnit jeho dodržování. Pokud má řidič kamionu stanovené povinné přestávky a nemá kde je absolvovat, postaví to tam, kde je to alespoň trochu možné. pokud by pokračoval nebude sice pokutován za špatné parkování, ale za nedodržení povinné přestávky. Tak si může vybrat.

Pátek, 31. března 2023, 16:37Odpovědět

FOTO: Na D1 dnes ráno hlídkovali policisté. Z míst, kde se nesmí parkovat, vykázali 34 řidičů kamionů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.