Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je tohle možné? Slovák bez řidičáku si během jízdy na dálnici dopřával rum s colou, nadýchal skoro čtyři promile

Těžko uvěřitelným způsobem se na dálnici D1 choval slovenský řidič dodávky. Aniž by vlastnil řidičské oprávnění, ve čtvrtek vlivem silné podnapilosti kličkoval po komunikace, dokonce svůj stav umocňoval dalším popíjením alkoholu přímo za volantem.

Policisté ve čtvrtek ráno přijali hned několik telefonátů od řidičů jedoucích po dálnici D1. Poukazovali na nebezpečné chování dodávky, která se pohybovala Vysočinou směrem na Brno. Vozidlo mělo po dálnici kličkovat, podle dalšího oznámení měl řidič červené dodávky dokonce skloněnou hlavu a přímo za jízdy popíjel.  

Hlídky dotyčné vozilo zastavily na 134. kilometru a nestačily se divit. Třicetiletý Slovák cestoval do své domoviny navzdory tomu, že nevlastní řidičské oprávnění. Ještě větší údiv vzbudil výsledech dechové zkoušky, který vykázala hodnotu 3,91 promile. 

„Policisté řidiče zajistili a převezli ho na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Poté ho umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ve večerních hodinách si policisté řidiče na záchytce vyzvedli a pokračovali v dalších nezbytných úkonech. Muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Věc řeší ve zkráceném přípravném řízení. Aby toho nebylo málo, na základě výpovědi provozovatele dodávky bylo zjištěno, že řidič užil k jízdě motorové vozidlo bez vědomí a souhlasu jeho vlastníka a tím je podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto canva.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky opilost, dálnice, D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je tohle možné? Slovák bez řidičáku si během jízdy na dálnici dopřával rum s colou, nadýchal skoro čtyři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.