Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na úřad v Brodě přišel Ukrajinec s tím, že chce vyměnit svůj řidičák ze český. Šlo však o zdařilý padělek

Na odbor dopravy městského úřadu v Havlíčkově Brodě přišel muž z Ukrajiny, který chtěl vyměnit svůj ukrajinský řidičský průkaz za český. Pracovnici na přepážce se zdál doklad podezřelý, proto kontaktovala policii. A jak se ukázalo, její podezření bylo oprávněné.

Policie po podrobnějším zkoumání zjistila, že jde o zdařilý padělek, který se muž snažil vydávat za pravý. „Policisté padělaný řidičský průkaz zajistili a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Muže policisté vyslechli za přítomnosti tlumočnice a sdělili mu podezření ze spáchání tohoto přečinu,“ řekla k případu Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Věc policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Po sdělení podezření cizince propustili na svobodu a nyní ho čeká soudní řízení.

Policisté na Vysočině se v rámci běžného výkonu služby zaměřovali na padělky veřejných listin a cestovních dokladů také v loňském roce. Policisté z oddělení dokladů a specializovaných činností odboru cizinecké policie prováděli loni specifické činnosti zaměřené na zkoumání pravosti cestovních dokladů, řidičských průkazů, ale i dokladů předkládaných cizinci při žádostech o pobyt na území České republiky.

Třiadvacet nepravých dokladů 

„Během výkonu služby, zejména při pobytových a silničních kontrolách, jsme v loňském roce zjistili 23 neregulérních dokladů. Jednalo se především o padělané řidičské průkazy a průkazy totožnosti osob ze států Evropské unie. V 70 případech byla zpracována dokumentace pro Národní centrum pro kontrolu dokladů Ředitelství služby cizinecké policie v souvislosti s nalezenými, zaslanými nebo postoupenými doklady a neregulérními doklady,“ uvádí Oldřich Chaloupka, vedoucí odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky úřad, dopravní, odbor, řidičský, průkaz, cizinec, padělek, Ukrajina, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na úřad v Brodě přišel Ukrajinec s tím, že chce vyměnit svůj řidičák ze český. Šlo však o zdařilý padělek | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.