Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Policie na okraji Brodu zastavila řidiče, co převážel dřevo. Při vážení byl přetížený o více než tři tuny

Policisté na Vysočině se každý den zaměřují na vozidla, která často jezdí přetížená. Jednoho z řidičů jízdní soupravy s českou registrační značkou zastavili i včera dopoledne, konkrétně to bylo na kontrolním stanovišti letiště na okraji Havlíčkova Brodu.

Řidič jízdní soupravy převážel dřevní kulatinu. „Kontrolovaný řidič na místě předložil povolení zvláštního užívání. Tímto povolením zvláštního užívání, které vydalo Ministerstvo dopravy, byla povolena celková hmotnost jízdní soupravy na 52 tun. Při nízkorychlostním kontrolním vážení policisté zjistili nedodržení podmínek stanovených v povolení zvláštního užívání, kdy byla povolená hmotnost jízdní soupravy překročena o 2 914 kilogramů. Policisté při kontrolní vážení zjistili také překročení povolené hmotnosti tažného vozidla o 3 456 kilogramů,“ popsala Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Protiprávní jednání ze strany právnické osoby za porušení podmínek vydaných v povolení zvláštního užívání policie, podle mluvčí Čírtkové, oznámí do správního řízení, kde může hrozit pokuta až do výše 500 tisíc korun a silniční správní úřad rozhodne o odnětí povolení.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vážení, dřevo, řidič, přetížení, policie, Havlíčkův Brod, Kraj Vysočina, Ministerstvo dopravy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na okraji Brodu zastavila řidiče, co převážel dřevo. Při vážení byl přetížený o více než tři tuny | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.