Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úspěšný odlov krajských celníků: Nejprve odhalili turecké migranty, poté nelegální bulharský alkohol

Krajští celníci si v tomto týdnu připsali dva úspěšné záchyty na dálnici D1. Nejprve objevili dva turecké migranty v osobním vozidle směřujícího do Německa, poté si počíhali na nadlimitní množství bulharského nezdaněného alkoholu a cigaret.

Ve čtvrtek krajští celníci na parkovišti na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu kontrolovali osobní vozidlo německé imatrikulace. „Turecký řidič se při předložení dokladů totožnosti tvářil, že cestuje sám a přes tmavá skla Mercedesu nebylo dovnitř vozu vidět,“ uvádí tisková zpráva celního úřadu. Po kontrole zavazadlového prostoru otevřeli celníci zadní dveře vozidla, kde je překvapili další dva muži.

Ti po počáteční nekomunikaci nakonec předložili turecké osobní doklady, nikoliv mezinárodní. Řidič uvedl, že je naložil při cestě z Turecka na čerpací stanici a měl namířeno do Německa. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu organizování a umožnění překročení státní hranice.

Den předtím zastavili celníci na dálnici D1 krátce po půlnoci dodávkové vozidlo s bulharským řidičem, který přiznal, že do Německa převáží alkohol a cigarety. „V nákladovém prostoru vozu bylo nalezeno 59 litrových lahví lihovin a 23 kartonů cigaret, opatřených bulharskými kontrolními páskami,“ upřesnila celní správa.

Přestože je limit těchto vybraných výrobků při pohybu v unii poměrně vysoký - 10 litrů lihovin a 4 kartony cigaret – byl v tomto případě překročen. Protože Bulhar hlídce nepředložil doklad o přepravě vybraných výrobků a tím neprokázal jejich zdanění, bylo mu zboží zajištěno. Kromě toho musí uhradit doměřenou spotřební daň přesahující částku 23 tisíc korun a čeká ho pokuta za porušení zákona o spotřebních daních a povinném značení lihu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR | Zdroj Celní správa ČR

Štítky celní správa, Kraj Vysočina dálnice, alkohol, cigareta, Německo, dálnice, Dálnice D1, Mercedes-Benz, Praha, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšný odlov krajských celníků: Nejprve odhalili turecké migranty, poté nelegální bulharský alkohol | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.