Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Nebezpečný manévr rozvozu pizzy. Při předjíždění u Kostelce se řidič sotva stihl zařadit před protijedoucím kamionem

Na další možné problémy si zadělal řidič rozvozu jedné jihlavské pizzerie. Na konci června předvedl u Kostelce nebezpečný manévr, kterým se dopustil několika přestupků a ohrozil hned několik účastníků dopravního provozu.

Tuhle jízdu si za rámeček skutečně nedá. Když řidič ve voze jihlavské pizzerie 22. června dopoledne spěchal po stoupání "od kostelecké kapličky" dále směrem na Jihlavu, předjížděl vozidlo, jehož palubní kamera jeho nebezpečné chování za volantem zaznamenala. Je tak vidět, že do svého jízdního pruhu se vrací těsně předtím, než projede protijedoucí kamion.  

„Jsme si vědomi, že se jednalo o velmi nebezpečnou dopravní situaci,“ přiznává zástupce pizzerie. „Jednalo se však pochybení zaměstnance, který se autem dopravoval do práce - zaspal a pospíchal. Auto tedy nebylo použito při rozvozu.“ S viníkem bude podnik tuto událost řešit domluvou a poučením.

Redakce o vyjádření požádala i policii. „Lze dovodit, že se řidič dopustil několika přestupků – nebezpečné předjíždění v místě, kdy řidiči nesmí předjíždět. Jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích, lze za tento přestupek ve správním řízení uložit pokutu od 5 000 do 10 000 korun a současně zákaz řízení na dobu šesti měsíců až jednoho roku,“ odpověděla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kromě toho se dopustil přestupku tím, že nerespektoval vodorovné dopravní značení. „Podle videa zřejmě další přestupek spočívá v tom, že před započetím předjíždění nedal znamení o změně směru jízdy,“ doplnila Čírtková.

Je možné, že se videozáznam dostane na jihlavský dopravní inspektorát k dalšímu prošetření.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky předjíždění, pizza, doprava, přestupek, Kostelec, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Dubina

Pravda že se zařazoval víc než na poslední chvíli, ale. Je vidět že předjíždění započal ještě v druhém jízdním pruhu. A předjíždění dokončoval na šrafovaní. Tudíž nikoho nehrozil ba dokonce ani neomezil. Denně na silnicích člověk vidí mnohem horší věci. Ale toto. K smíchu.

Středa, 13. července 2022, 06:55Odpovědět

Nebezpečný manévr rozvozu pizzy. Při předjíždění u Kostelce se řidič sotva stihl zařadit před protijedoucím kamionem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.